Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Våra fönster

Du tjänar på att byta fönster – det kan vi garantera. Nya fönster ger hela huset ett utseendemässigt lyft och på det sättet ökar värdet. Elkostnaderna går också ner, eftersom gamla och slitna fönster håller värmen inne på ett sämre sätt. Nya fräscha fönster håller betydligt tätare och gör att det går åt mindre el. Att byta fönster är med andra ord en mycket bra investering på lång sikt.

PVC-fönster

Om du drömmer om underhållsfria fönster som också är prisvärda – då är plastfönster i modern PVC rätt för dig. PVC-fönster passar i gamla hus också – tro inget annat som du eventuellt har hört. Dessa stryktåliga och kvalitativa fönster kan framställas i massor av olika stilar – både klassiska och moderna.

Valmöjligheterna är oändliga – med eller utan spröjs, runda eller trapetsformade bågar, många olika strukturer och mycket annat. Fönstren är dessutom underhållsfria och tillverkade på ett miljövänligt sätt – fördelarna är stora.

Dagens plastfönster är tillverkade av en extremt UV-tålig PVC som dessutom är väldigt motståndskraftig mot påverkan från naturen och tiden. Den nya generationens plastfönster behöver inte bytas ut över huvud taget på grund av att materialet slits och blir sämre. Myten att fönster av plast gulnar stämmer inte heller. 

Aluminiumfönster

Många företag kan även erbjuda aluminiumfönster med hög prestanda till bra priser. Dessa fönster är helt underhållsfria och håller länge. Snygg design, lågt energiläckage och miljövänliga tillverkningsprocesser är andra stora fördelar med fönster i aluminium, som i normala fall kan levereras på 4-6 veckor.

Kort sagt, det finns många fördelar med aluminiumfönster. Här är några till:

  • Mycket hög precision i konstruktionen
  • Ingen förändring på form och mått med tiden
  • Mycket bra hållbarhet

 

Träfönster

När det gäller fönster i trä följer många företag gammal svensk byggtradition. Men många har också moderniserat och förbättrat mycket: designen, miljövänligheten, energieffektiviteten. Träfönster har helt enkelt det bästa från dåtid och nutid.

Tack vare en intensiv och långvarig produktutveckling så kräver inte ett träfönster lika mycket underhåll som tidigare. Dagens träfönster har ett bättre skydd mot väder och vind. Fönsterglasen är också mycket förbättrade och behovet av skrapande, tvättande och målande är numera minimalt.

Du har stora valmöjligheter när du ska bestämma hur dina fönster ska se ut.

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.