Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Anlita snickare i Stockholm

Behöver du anlita en snickare i Stockholmstrakten? Då finns det en del saker som kan vara bra att tänka på.

Utbud och typ arbete

I en storstad som Stockholm finns naturligtvis en enorm mängd hantverkare, inte minst snickare. Det kan vara svårt att veta var man ska börja för att hitta rätt. Men en god idé kan vara att utgå från precis vilken typ av arbete det rör sig om och göra sökningar på det.

En duktig snickare har koll och erfarenhet på det mesta inom lokalrenovering och kan även hjälpa till med ritningar och uträkningar för projektet. Men rör det sig om specialiserade arbeten som till exempel nya trappräcken eller en platsbyggd bokhylla är det bra att kolla om snickaren har erfarenhet av detta. En del snickare har stor kunskap om och erfarenhet av till exempel parkettgolv medan en annan tycker att det är ett bättre jobb för en golvläggare. Be gärna om bilder på tidigare arbeten som utförts. En duktig snickare har alltid bildexempel på projekt hen har utfört och oftast finns länkar till omdömen från tidigare kunder.

Tips från vänner och konsumentforum

De flesta människor har vid något eller flera tillfälle anlitat en snickare och kanske finns det någon speciell person eller firma som stuckit ut i fråga om bemötande, yrkesskicklighet och pris. Just pris är något som man inte ska fokusera för mycket på när man väljer hantverkare, det finns tyvärr flera exempel på företag som satt i system att utföra hafsiga jobb till lockande priser. Står du i slutändan med ett arbete du inte är nöjd med kan det bli en lång och krånglig process att få rätt mot företaget och slutnotan blir betydligt högre än att välja kvalitet och renommé först.

Hör dig för i bekantskapskretsen och glöm inte att titta igenom konsumentforum på nätet för rekommendationer (och även varningar för oseriösa hantverkare!).

Offerter

Välj ut de snickare som du tycker verkar mest lovande i fråga om kvalitet och rykte och börja med att ringa runt så att du får en bild av bemötandet. En bra och seriös hantverkare tar sig tid att lyssna till dina behov och önskemål och kan ofta ge en ungefärlig prisbild över telefon. Gör sedan skriftligt en så detaljerad beskrivning som möjligt och be om en offert. I offerten ger snickaren ett prisförslag, i detta ingår arbetskostnad samt kostnader för material och resavgifter. Momsen ska finnas inräknad och du kan kolla att företaget har F-skattsedel. En offert är tidsbegränsad, oftast till några månader, detta för att hantverkaren inte ska vara bunden till gamla prisförslag när prisindex gått upp.

När du valt bland offerterna gör du och snickaren ett skriftligt avtal om arbetet, priset och vilken tidsplan som gäller. Lycka till!

31 Aug 2017

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.