Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Anställ firma för fönsterbyte

Att byta fönster kanske känns som ett omöjligt jobb, men oroa dig inte - det finns hjälp att få. Att anställa en firma för fönsterbyte betyder att det blir utfört på ett professionellt sätt.

Att byta ut dina fönster är ett tungt jobb som kan ta lång tid om du inte har det rätta kunskapen eller materialen till hands. Fördelen med att anställa en firma för ditt fönsterbyte är att du vet att arbetet blir utfört på ett professionellt sätt. Alla professionella firmor borde dessutom erbjuda dig en garanti på deras utförda arbete. Så om något mot förmodan inte är utfört på ett korrekt sätt, eller om något är fel kommer firman ut och fixar detta åt dig. För privatpersoner gäller också ROT-avdraget på alla firmor med F-skatt. Du får då ett skatteavdrag på själva arbetskostnaden vilket är på 30 % och gäller upp till 50 000 kronor per år. Innan du anställer en firma är det alltid värt att be om ett antal kostnadsfria offert för att hitta det som passar dig bäst.

När behöver man byta fönster?

Det finns olika tecken på att du är i behov av att byta fönster, eller att dina fönster är i behov av reparation. Ett tecken är att du har problem med fukt eller mögel i ditt hem, speciellt runt dina fönster. Fukt är ett stort problem och kan leda till stora skador och därmed stora kostnader för reparationen. En anledning till fukt är att dina fönster inte är isolerade nog. Ett annat tecken är att det drar mycket vid dina fönster, vilket betyder att värmen i ditt hus snabbt försvinner. Vilket i sin tur gör att din energiräkning kommer att vara högre eftersom värmen släpps ur ditt hem.

Vad är fördelen med att byta ut fönster?

Att byta ut dina fönster har många fördelar, inte enbart för att spara på energiräkningar och förhindra fukt och mögel. Det kommer att hjälpa dig att få ett bättre inomhusklimat, och eftersom vi spenderar allt mer tid hemma är detta viktigt. Ett dåligt inomhusklimat kan leda till svåra allergier - speciellt hos barn och äldre. Men det kan dessutom öka värdet på ditt hus om du en dag planerar att sälja det. Nya fönster kan dessutom öka karaktären på ditt hus, och få det att se snyggare ut. Det är dock inte alltid du behöver att byta ut fönstret, utan det kan också räcka med reparationer.

4 Apr 2020

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.