Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Arborist hjälper dig minska äppelskörden på Värmdö

Med hjälp av en arborist kan du slippa det äppelkaos som varje höst sprider sig över Värmdö. Fäll trädet och slipp saft, sylt och äppelmos till förbannelse!

Hur mycket äpplen kan det komma på ett och samma äppelträd egentligen? Och vart ska man göra av alla äpplen? För den som har trädgård med ett flertal fruktträd kan äppelsäsongen vara både himmel och helvete. Visst är det gott med äpplen och äppelmos, men det finns ju gränser för hur mycket äpplen man kan ta rätt på.

Om du känner dig översvämmad av äpplen varje höst, kan det faktiskt vara läge att ta ned något av äppelträden. Även om det kan kännas motigt att fälla träd. Du behöver nämligen inte fälla trädet själv, och om det känns tomt i trädgården när äppelträdet är nere går det utmärkt att plantera ett nytt träd på ungefär samma plats. Kanske ett prydnadsträd, den här gången.

Arborist kan ge råd om vilka träd som trivs på Värmdö

Om du konsulterar en arborist på Värmdö kan du få goda råd om vilket av äppelträden du bör ta ned, och vad du skulle kunna välja för prydnadsträd i stället. Du kan dessutom anlita arboristen till att fälla trädet. Då behöver du inte oroa dig för skador på omgivande byggnader, eller för att behöva ta reda på stammar och grenar efteråt.

Många arborister erbjuder nämligen bortforsling som ett tillägg till tjänsten trädfällning. På Värmdö finns ett flertal arborister att välja mellan. Kolla vilka tjänster varje firma erbjuder och be om en offert. Det kan vara så att arboristen behöver komma på besök i trädgården innan hen kan ge ett rättvisande prisförslag.

15 Nov 2022

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.