Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Attefallshus som passar i Stockholm

Eftersom lagen tillåter byggnader på upp till 30 kvm i Stockholm utan bygglov är ett nyckelfärdigt och välplanerat attefallshus det perfekta sättet att ta tillvara det extra utrymmet.

Ett nyckelfärdigt hus gör det möjligt för dig att bygga det extra utrymme som ett attefallshus i Stockholm innebär. Husen finns i ett flertal olika modeller men du kan också komma med egna idéer. Du får hjälp att rita och planera efter egna behov. Ett attefallshus kan användas som bostad och gäststuga men är också perfekt om du vill ha en skrivarlya med pentry och toalett eller en ateljé med stora fönster och mycket ljusinsläpp.

De nyckelfärdiga hus som redan finns som färdig modell tillverkas med mansardtak, pulpettak eller det klassiska sadeltaket, och alla ger möjlighet till ett extra loftutrymme. Eftersom de är byggnader som du ska kunna ha glädje av året om under många år används bara byggmaterial av högsta kvalitet.

Med en entreprenör blir det lättare att bygga attefallshus

Även om det är ett litet hus som ska byggas så krävs det många beslut och många hantverkare och entreprenörer behöver kontaktas. Om man inte dagligen fattar beslut om bästa material och bästa sätt att utnyttja utrymmet kan det därför bli ett stort projekt.

Bestämmer du dig istället för ett nyckelfärdigt hus får du råd och hjälp av kunniga etablerade hantverkare som byggt många liknande hus och vet hur det ska göras. Du bestämmer hur det ska se ut och de tillverkar och reser byggnaden. Så återstår det bara för dig att börja möblera.

22 Apr 2022

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.