Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Badrumsrenovering Uppsala - hitta rätt företag

Även om man gör rätt så kan det bli väldigt fel. En badrumsrenovering i Uppsala bör alltid ske med professionell hjälp inblandad. Detta av enkla och logiska skäl. Dels så handlar det om att det blir snyggare, dels så handlar det om att det blir säkrare.

En badrumsrenovering i Uppsala är ett komplext projekt där ett misstag kan visa sig kosta extrema pengar och där man som privatperson heller sällan får rätt mot försäkringsbolag om man gjort jobbet själv. Vilket kan kosta mycket pengar - vare sig en fukt- eller vattenskada är speciellt billiga att ordna upp.

Professionell hjälp och ett fackmannamässigt utförande är således en sund idé - men det var just det här med det som inledde vår text: vad händer om utföraren inte håller måttet? Tyvärr är detta långt vanligare än vad många tror. Fuskjobb är ett stort problem i byggbranschen och en badrumsrenovering i Uppsala är långt ifrån ett område där man går säker. Det är snarare tvärtom: det är där misstag blir extra synliga och tvisterna mellan utförare och beställare ökar mest. Hur ska man då göra?

Vi tänkte ge några tips om hur du kan hitta rätt företag för din badrumsrenovering och få ett säkert, snyggt och kvalitativt jobb utfört.

  • Offerter. Ta in offerter från olika företag. Lägg bort de dyraste och billigaste. Premiera även de företag som erbjuder ett gratis hembesök.
  • Referenser. Se alltid till att få så många referenser att ringa till som möjligt - och gärna så långt tillbaka i tiden som möjligt. Det här kan även ge dig en massa fin inspiration.
  • Totalentreprenad. Det kan vara lockande att välja flera olika företag och spara pengar genom detta. Sanningen är ofta den att man i slutändan förlorar på det: du ska rodda och se till att alla företag ligger i synk. Och, vad händer om någon blir sjuk? En hantverkare utan något att göra är en dyr hantverkare. Genom att ta hjälp av en och samma firma så blir arbetet sömlöst och friktionsfritt.
  • Besiktiga. Ta gärna hjälp av en extern besiktningsman för slutbesiktningen och se alltid till att det finns korrekt dokumentation som lämnas till dig. Betala när jobbet är klart - aldrig innan.
9 Oct 2022

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.