Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Balkonginglasning Stockholm - välj rätt företag

En balkonginglasning i Stockholm handlar om en ganska rejäl investering att ta. Det gäller oavsett om man vill glasa in balkongen som privatperson eller om man gör det som BRF och tillsammans med sina grannar. Det handlar dessutom om ett ganska stort projekt.

Ser man till en BRF och en balkonginglasning i Stockholm i flera olika fastigheter så handlar det om ett arbete som tar tid - och som också ställer höga krav på ett säkert utförande. Allt detta leder oss till vikten av att välja rätt partner för jobbet.

Vill du glasa in balkong i Stockholm så måste du också se till att göra jobbet innan. Du ska - tillsammans med din BRF - se till att ta in så många anbud som möjligt och se till att träffa företagen som kan tänka sig att göra jobbet. Det kommer att vara lockande att välja det billigaste priset, men här är rådet att vara lite mer restriktiv just där.

Kvalitet är viktigare än priset

Priset är viktigt - självklart - men det handlar också om att en balkonginglasning i Stockholm ska vara säker, hållbar och att den ska kunna ske effektivt. Det är nästan alltid bättre att välja en firma som har kapacitet nog att leverera ett effektivt jobb och betala lite mer pengar för detta.

En annan viktig fråga gällande val av företag handlar om kunskap. Ni kommer att behöva ansöka om ett bygglov hos Byggnadsnämnden och det handlar då om en ganska långdragen historia där ansökan måste vara komplett för att ni ska ha en chans. Genom att ta professionell hjälp med utformningen av er bygglovsansökan och få exempelvis skalenliga, professionella ritningar och en lösning som ligger i linje med fastighetens stil och arkitektur så har ni en större chans att få ett bygglov - och detta utan att ärendet riskerar att hamna i någon byråkratisk långbänk.

Att glasa in balkong i Stockholm ger enorma mervärden - en förlängd säsong, bättre isolering, dämpning mot buller och oljud, ett extra utrymme för förvaring och en värdeökning på bostaden. Det förutsätter dock att arbetet sker på ett fackmannamässigt sätt. Om inte - ja, då kan snabbt de initiala fördelarna förvandlas till nackdelar och en massa framtida kostnader. Välj rätt företag!

31 Mar 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.