Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Behöver du snickare i Säter?

De flesta villaägare är ju så vana vid att så snart fritiden infaller så är det bara att dra på sig blåstället och fatta tag i hammare och spik och sätta igång med den delen av villan som behöver renoveras och repareras. Har man en villa, så behöver man hela tiden ordna med någon del av den. Antingen så gillar man läget, och läser på hur man byter vindskivor, bygger ny panel och skruvar i regler eller så anlitar man en snickare som gör jobbet.

Det är ju tur om man bor i en storstad, där snickarna är många som man kan välja mellan, men det blir svårare om man bor ute på landet och det inte finns så många att välja mellan. Då får man antingen försöka på egen hand eller anlita dem som finns att tillgå på plats.

Snickare kan det mesta inom renovering

De är ofta duktiga på det mesta som rör hus och renoveringar. Många av dem kan alla olika slags ombyggnationer, renoveringar, tillbyggnades, och både måla och snickra. Ibland kan man behöva en altan, eller terass intill sitt hus. En annan gång vill man inreda sin kallvind. Särskilt om man blir fler i familjen kan man behöva bygga ut bostaden så att man kan välkomna fler familjemedlemmar. Hittar man bara rätt snickare som kan fixa det mesta, så kan man både bli fler, och bjuda hem fler.

Vad vill du ha hemma?

Vill du ha en inbyggd möbel, ibland kan man spara utrymme med att ha en inbyggd soffa, garderob eller hylla. För det mesta ska man trots allt vara lite försiktig med inbyggda möbler, då det kan vara svårt om man vill sälja bostaden, så kanske inte nästa bostadsägare vill ha möbeln just där man har byggt in den. Och dessutom är det viktigt att den blir snygg och tillför rummet på ett bra sätt.

Större bostad billigare bygga ut

Vill man ha en större bostad är det bättre att bygga ut den än att bygga på en övervåning. Bygga ut en övervåning kräver ganska stora resurser, men att bara bygga ut bostaden med fler kvadratmeter kostar inte så mycket. Man bygger ut grunden och bygger på nya väggar, vilket är ett ganska lätt ingrepp i ett hus som gör bostaden större. Det bästa är att låta en arkitekt rita tillbyggnaden av huset innan man skrider till verket.

10 Jan 2020

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.