Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Bevara trägolv med golvslipning i Stockholm

Har du skaffat ett trägolv har du också skaffat en riktigt hållbar lösning att sätta fötter och möblemang på. Om det blivit repor ska du anlita hjälp och använda golvslipning i Stockholm.

Många av oss flyttar in i bostadsrätter eller villor av äldre snitt. Då finns där oftast trägolv av olika slag. Parkett eller plankgolv var oftast standard i äldre tider och inte utan anledning. Det finns gott om material i landet och golven håller i väldigt många år.

Är ditt hem av ett något nyare snitt, exempelvis 1970-talet, finns det ofta golv av andra material. Linoleummattor och golv av olika typer av plastmaterial var mycket populära. Dessa golv åldras sällan med mycket behag och kan gärna bytas ut mot bättre och mer miljövänliga material. Trä är det idealiska.

Förnya golv med golvslipning

Även de bästa golv blir förstås fläckiga och repiga med åren. Möbler, människor och husdjur ger avtryck som syns. Det positiva med trägolv är att de relativt enkelt kan förnyas utan att bytas. Man tar helt enkelt och slipar dem. Dina golv blir som nya med rätt slipning och ytbehandling.

En golvslipning är en delikat operation och förlåter inga misstag. Ojämn takt med slipmaskinen resulterar i hack och gropar. Därför är det ett jobb som alltid ska lämnas till en riktigt proffsig golvfirma. Då får du ett slätt golv utan slitna partier. Behandlingen avslutas alltid med ytbehandling. Beroende på tycke, smak och var golvet finns väljer man olja, vax eller lack. Trägolv är suveräna. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: https://www.golvsliparnastockholm.nu/

30 Oct 2021

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.