Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Brandskyddsmålning som säkerhetsåtgärd

Inom området brandskydd finns det idag en mängd olika åtgärder. En sådan åtgärd är att nyttja brandskyddsmålning för att skydda såväl hem som företag.

Bränder ställer varje år till med enorma skador på hus och hem över hela landet. Tyvärr händer det även då och då att människor och djur kommer till allvarlig skada vid bränder av olika slag. Därför har det tagits fram en stor mängd olika brandskyddsprodukter på marknaden. Produkter som kan hindra, eller sakta ner, bränders framfart.

De flesta känner säkert till de två vanligaste produkterna som är brandvarnare och brandsläckare. Dessa kan man lätt se i hem och lokaler. Men det finns också brandskyddsprodukter som inte är så lätta att se, eller som inte alls går att se. Produkter som döljer sig bakom ytskikt eller som ser likadana ut som produkter utan brandskydd. Som exempelvis brandskyddsmålning.

Fullgott skydd med brandskyddsmålning

På marknaden finns det idag en stor mängd olika slags färger men dessa färger har ofta en bas som är brandfarlig. Som oljefärger exempelvis. Antingen ger de inget skydd mot bränder eller så kan de till och med börja brinna och även avge farliga gaser. På platser där en brand lätt kan uppstå, eller absolut inte får uppstå, väljer man istället en brandskyddsmålning.

Brandskyddsmålning innebär att man påför en färg som kan hindra eller sakta ner ett brandförlopp. Men det är inte en färg, eller ett målningsförfarande, som vem som helst jobbar med. Det finns målare som är specialiserade just inom området brandskyddsmålning av lokaler. Hör av dig till detta företag angående brandskydd för din byggnad: www.brandskyddsmålning.net

10 Oct 2022

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.