Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Brist på tätningslist gör det väldigt kallt i stugan

Drar det kallt i huset? Behöver du se över om dina fönster har en fungerande tätningslist? Är dessa i dåligt skick, eller rent av obefintliga, kan det lätt blåsa in kallt från fönstren.

Fy tusan i mig så kallt det drar från fönstren i sommarstugan. Det känns inte alls särskilt trevligt längre att sitta där i kökssoffan med en kopp rykande hett kvällste och njuta av lugnet. Nu när det börjar bli lite kallare om nätterna så är det även kyligare temperaturer under kvällstid. En filt, en kopp te och en god bok brukar vara ett mysigt sätt att avsluta dagen på, tycker du. Men nu känner du att det drar något så förfärligt från fönstret bakom dig. Så här kan du ju inte ha det. Du behöver kanske ta och se över dina fönster i sommarstugan och göra något åt saken.

Byt ut dina tätningslister

När du dagen efter ser över dina fönster så inser du att listerna inte är bytta på flera år. På en del fönster finns det inte ens kvar något av fönsterlisterna. Du behöver ta och byta ut dessa. Det kommer säkerligen att göra det mycket behagligare att sitta i kökssoffan om kvällarna. Ja, det kommer ju bli mycket varmare i hela stugan till och med. Du sätter dig vid datorn och beställer tätningslist till fönster, till alla dina fönster. Efter att dessa har blivit ditsatta så kommer det vara mycket skönare att spendera tid ute i sommarstugan, även under kallare dagar.

26 Sep 2021

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.