Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Bristande taksäkerhet gör livet farligt för många invånare i Stockholm

Om bara en person trillar ner från ett tak i Stockholm är det en person för mycket. Om alla fastighetsägare tänkte på taksäkerhet skulle olyckor minimeras.

Att falla från till exempel ett tak är en av de vanligaste orsakerna till att folk blir allvarligt skadade på jobbet i Stockholm. Yrkespersoner som sotare, snöskottare eller målare riskerar liv och hälsa genom att arbeta uppe på höga höjder. Därför ställer myndigheter som Arbetsmiljöverket höga krav på taksäkerhet.

Som fastighetsägare är det ditt ansvar att se till att säkerheten på taket är fullgod och tillräcklig. Det innebär att det ska finnas räcken, hållare för stegar och andra fasta installationer som garanterar taksäkerheten. I vissa fall kommer till exempel en sotare inte ens gå upp på taket om säkerheten inte är tillräcklig.

Stoppa nedfallande sotare med hjälp av fullgod taksäkerhet

Det är viktigt att du som äger en fastighet tar reda på vad som gäller för att uppfylla en god taksäkerhet i Stockholm. Om det sker en olycka kan du få stå till svars för att du inte har vidtagit tillräckliga åtgärder på grund av bristande säkerhet. Du kommer inte heller hitta någon som vill utföra arbeten på ditt tak.

Se till att bidra till en god arbetsmiljö genom att läsa på om taksäkerhet och sedan installera rätt säkerhetsanordningar på ditt tak. Du kommer inte bara uppfylla regelverken, utan även göra Stockholm lite säkrare för alla. En sotare som trillar ner på förbipasserande gör ju ingen glad. Taksäkerhet kan du läsa mer om här: taksäkerhetstockholm.nu

20 Feb 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.