Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Bygga hus Stockholm - hjälp hela vägen

Att bygga hus i Stockholm är något som många drömmer om och där man faktiskt under senare år också kunnat se att fler gör slag i saken. Dels så handlar det om att man faktiskt ges en möjlighet att bygga en villa som man verkligen får skapa själv och som har allt vad gäller funktion och design man vill ha.

Dels så handlar det också om att det de facto är en bra investering. Ser man till hur priserna för villor eskalerat under senare år så inser man också att det finns ekonomiska incitament att bygga hus i Stockholm. Den dagen du ska sälja så kommer du att få bra betalt, det kan man nästan lova.

Totalentreprenad ger effektivare byggen

Med det sagt så börjar nästa steg i resan mot att bygga hus i Stockholm. Här ska vi trycka på vikten av att ta hjälp och i att göra de redan från start. Att bygga hus handlar om en lång process där det första hindret handlar om bygglov - något som kräver en komplett ansökan för att man ska få.

Genom att du anlitar ett företag som partner så får du dels hjälp med att ta fram ritningar för det hus du tänkt dig att bygga och dels - då du erhållit bygglov - också en partner som hjälper dig med allt det praktiska.

Saknar du själv vana av att bygga hus i Stockholm så rekommenderas totalentreprenad där samma företag tar över rollen som byggherre och ser till att sköta allt som rör byggandet - snickerier, grundläggning, eldragning, dragning av el och vatten, olika installationer och så vidare. Det ger dig den absolut effektivaste och tryggaste vägen från start till mål.

Utse en kontrollansvarig

Du kommer inte att stå ensam i detta. I samband med att du ska bygga hus i Stockholm så ska du även utse en kontrollansvarig som ser till att A) upprätta en kontrollplan och B) ser till att denna följs.

Företaget du anlitar för att bygga hus i Stockholm - exempelvis då enligt totalentreprenad - kommer att ha en person som aktivt arbetar med kontroller i syfte att se att allt sker enligt de lagar och regler som finns. Det ger en stor trygghet som varar hela vägen fram till slutbesikningen och din inflytt i huset du drömt om.

10 Dec 2022

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.