Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Byta ytskikt i hemmet

På senare år har det blivit mer eller mindre en folkrörelse att renovera sitt hem. Det sker antingen man äger sitt hem eller hyr. Bor i en stor villa på landet eller i en liten lägenhet mitt i stan.

Huvud, axlar, knä och tå lyder sången. Och lite så är även ett hem uppbyggt. Det finns ett tak, väggar och golv. Alla lika viktiga och alla möjliga att ändra med mycket stora resultat. Om man söker på internet så kan man hitta sidor där det till och med finns bilder som visar hur ett rum kan genomgå stora förändringar med små medel. Genom att ha en mörk vägg kan man förlänga ett rum. Ett mörkt tak sänker takhöjden. Golvplankor längs med rummet gör rummet längre. Och en hel uppsjö av andra tips och tricks som man kan ta till sig. På det sättet kan man förstora ett rum precis som man kan förminska ett annat. Det kan bero på att man har ett litet rum, eller bostad, som man vill göra större. Men det kan även vara att man exempelvis har ett stort vardagsrum som man vill få lite mer mysigt och ombonat.

Ljust eller mörkt

Heminredningstrenden med ljust och fräscht hänger sig fortfarande kvar, men den har även fått varianter med små accenter i mörkare färger. Det kan vara vita väggar och tak som fått en accent i ett mörkt trägolv. Eller att man väljer enbart ljusa färger på ytskikten och istället väljer möbler som har mörkare inslag. Men hur man än gör så är det en trend som gör att hemmet får lite mer liv och personlighet. Det kan göra skillnaden mellan att man känner sig hemma eller att det känns som att man är på ett kontor eller hotell.

Renovera det som finns

Om man vill göra en förändring hemma så är det alltid en idé att först och främst fundera över ifall det går att renovera det som redan finns. Oftast är det en betydligt billigare åtgärd än att riva och göra nytt. Har man därför ytskikt som går att måla så kan det vara en första möjlighet att göra den förändring man önskar. Och om man ändå vill ha ett nytt ytskikt så kan man se ifall det går att tillföra utan att riva bort det gamla. Att exempelvis lägga ett nytt golv ovanpå det gamla kan till och med vara bättre.

30 Oct 2020

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.