Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Certifierad målare på Södermalm för hög kvalitet

Målare på Södermalm som har certifierade produkter gör att målningen får en perfekt yta som dessutom är säkrad för hållbarhet. Både för din och miljöns skull.

För att färg ska få sin rätta färg behöver man blanda ihop olika kemiska ämnen. En del ämnen ger fantastiska färger, men har nackdelen att vara giftiga eller ohälsosamma. Sådant försöker vi göra oss av med och det arbetet går framåt. Men fortfarande kommer larmrapporter om farliga ämnen som runnit ut i vattendrag, spridits i luften eller tagit sig in i våra bostäder genom till exempel kläder.

Förr använde man ämnen som bly till att göra vit färg. Det har vi tack och lov blivit av med. Samtidigt utvecklas nya kemiska ämnen som ger färger nya egenskaper. Det är attraktivt att ge färger bättre hållbarhet, bättre motståndskraft mot mögelangrepp och mer lysande nyanser. Men samtidigt arbetar flera samhällsaktörer med att analysera de nya ämnena för att se till att ingen ny miljöskandal seglar upp.

Målare som kan sina produkter

Att hålla reda på alla kemiska substanser och dessutom utvärdera deras egenskaper och miljöeffekt är nästintill omöjligt. Men det behöver vi å andra sidan inte. Istället för att smita ner till första bästa lågprisvaruhus och inhandla billig färg som man sedan kladdar på väggarna, så köper man in hela tjänsten. Lätt som en plätt.

Efter ett samtal till en erfaren målare i Södermalm så är jobbet snart gjort. Det blir inte mycket dyrare än att sätta dit färgen själv, men oändligt mycket bättre och säkrare. En hantverksskicklig målare har koll på sina produkter och vet vad som är bra och dåligt, farligt och inte farligt och godkänt och förbjudet. Värt vartenda korvöre! Hitta en målare som gör jobbet från detta företag: målaresödermalm.se

28 Jun 2022

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.