Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Därför kan du inte bygga hus utan konstruktionsritningar

Konstruktionsritningar går ej att bygga hus förutan. Du får inget bygglov från kommunen utan en sådan. Eller en särskilt realistisk offert från byggfirman.

Hur duktig du än var på att bygga Lego när du var liten, kan du inte bygga hus utan att göra en ritning först. I alla fall inte om du tänkt bygga ett riktigt hus som går att bo i. Och få dina byggplaner godkända av kommunen du bor i. Till bygglovsansökan kommer du nämligen behöva bifoga konstruktionsritningar.

Egentligen är det inte så konstigt. Kommunen vill inte bara se hur huset du tänkt bygga kommer att se ut, utan hur du har tänkt genomföra byggprojektet. En konstruktionsritning är en garant för att du har gjort en realistisk byggplan, och inte ansöker om bygglov för ett luftslott.

Därför bör du ta fram konstruktionsritningar tidigt i byggprocessen

Även din byggherre kommer bli glad över att du tagit fram en ordentlig konstruktionsritning. Du kan till och med lyxa till det och ta fram en sådan ritning redan innan du tar kontakt med olika företag som skulle kunna utföra byggentreprenaden. Med en konstruktionsritning att utgå ifrån bli det mycket lättare att lägga en realistisk offert.

Då kommer det också bli enklare för dig som kund att jämföra de olika offerterna med varandra. Ju mer väldefinierat projektet är när du först kontaktar byggfirmorna, desto jämnare kommer de sannolikt att lägga sig varandra i pris. Då kommer du enkelt kunna se om någon av byggfirmorna sticker ut mot de andra på ett negativt sätt. Läs vidare om konstruktionsritningar här: konstruktionsritningar.nu

20 Nov 2022

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.