Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Dags för en helrenovering?

Är det dags att se över fasad och fönster? När det är sommar är det verkligen den bästa tiden för renoveringar. Då är allting lättare. Behöver man vara utan fönster några veckor är det sällan några problem, då det inte är kallt alla dagar under somrarna, inte ens i vår kalla Nord. Dessutom går det utmärkt att sätta en presenning för fönster som man behöver renovera. Ska man renovera fasaden brukar det vara bra att göra det när det inte regnar. Den torraste tiden på året brukar vara på somrarna, så passa på när du ändå är ledig och renovera hela huset. 

Att renovera fönster är aldrig svårt om man bara vet hur man ska göra. Det bästa är om du har ett arbetsbord som du kan använda till din fönsterrenovering. Har du äldre fönster med fönsterkarmar och fönsterbåge av trä, bör du avlägsna färgen på karmarna. Dessutom bör du byta ut allt slitet material med nytt. Sedan är det bara att grundmåla och sedan måla med önskar färg. Om du har beslag på fönster, bör dessa tas ut, målas om med rotskyddsfärg och sedan måla dem. När du sedan sätter tillbaka fönstret bör du lägga in nytt isoleringsmaterial. Sedan vet du att du har riktigt renoverade fönster som förmodligen håller i minst 10-15 år till, tills det är dags att renovera om dem.

Anlita hantverkare för renoveringen

Om du tycker det är svårt för att inte säga omöjligt att renovera fönster på egen hand, är det alltid bättre att anlita hantverkare för fönsterrenoveringen än att göra fel och kanske göra så att dina fönster skadas. Om de är av trä och de skadas, kan de ruttna ganska snabbt och det är ingen bra idé, då är risken stor för att du kanske behöver köpa helt nya fönster.

Få fler tjänster med renoveringen

Om du anlitar en byggfirma för fönsterrenoveringen så kan du passa på att anlita en byggfirma som också kan hjälpa dig med andra kringtjänster som till exempel bygglovansökan och, eller ansökan för Rot-avdrag. Googla gärna "husrenovering Stockholm", om det är i Stockolm som du behöver husrenoveringen. Annars skriver du in den ort där du behöver den. Välj en hantverkarfirma som är erfaren, har bra referenser, är noggranna och månar om sina kunder. Många hantverkare har bra kontakter med olika leverantörer för renoveringsmaterial, så då kan man passa på att både få bra kvalitet på olika material och bra priser på dem. Lycka till!

26 Jun 2019

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.