Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Därför är PVC fönster bra

pvc fönster från fönsterfint

För den som ska skaffa nya fönster till sin villa, radhus eller som är ansvarig för sin BRF (bostadsrätt) handlar det om att ta ställning till vilka slags fönster som är de bäst lämpade för huset som fönster ska sitta i. Att skaffa helt nya fönster är alltid en investering. Nya fönster är alltid en resurskrävande insats och det ger ett behov av att tänka efter noggrant innan man bestämmer sig för vilka slags fönster som man väl väljer till radhuset, villan eller sin BRF.

Varför välja pvc fönster?

Varför ska man välja pvc fönster? Många kan ha dåliga associationer av pvc fönster och har då kanske erfarenhet av de äldre pvc fönster som fanns på marknaden förut. En del upplevde då att de gamla pvc fönster gulnade med tiden, eller fick en sämre hinna på fönster med tiden. Detta har fabrikerna nu tagit bort och har förbättrat det nuvarande pvc fönster som finns i handlarna. Pvc fönster gulnar inte med tiden. Däremot har man förbättrat fönstrets kvalitet och "glasen" i pvc fönster är bättre. De gulnar inte och får heller ingen ofördelaktig hinna med tiden som går. 

Pvc fönster kräver inget underhåll

Bland det mest utmärkande med pvc fönster är att man helt och hållet slipper underhålla dem. Du kan ha samma fönster och slipper renovera dem. Genom att de "gjuts" i ett enda stycke, med profiler i fönsterbågen, slipper du nötningar och slitge på dina fönster. Den färg som annars flagnar bort och slits ut, finns inte alls i pvc fönster. Visserligen kan du måla dem, om du så önskar. Eller så beställer du dina fönster just i den färg som du önskar. Den som inte har lust att renovera fönster vart tjugonde år, är glad och lättad att kunna installera helt underhållsfria fönster.

Pvc fönster går inte sönder lika lätt

Pvc fönster går heller inte lika lätt sönder som andra fönster. Du kan sparka boll mot pvc fönster utan att "glaset" krossas. Har man barn som leker utanför – och en olycka händer ju så lätt – riskerar man inget glassplitter. Vill man kan man dessutom förstärka "glaset" så det är helt och hållet okrossbart, med en laminathinna på fönster som gör det omöjligt att krossa.

Du får dem exakt som du önskar

Vill du ha fönster med spröjs, kan du få det. Vill du fönster med runda bågar, kan du det. Du kan beställa dina pvc fönster exakt som du önskar och får dina pvc fönster levererade hem till dig när du önskar.

23 Aug 2019

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.