Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Dolda fel i hus kan finnas utan att synas

Den som tänker köpa ett hus bör inte låta sig förblindas av det yttre. Att i efterhand upptäcka dolda fel i hus, är en obehaglig upplevelse som bör undvikas.

Att köpa ett äldre hus kan ha många fördelar. Villaområdet kan vara väletablerat och ofta får man tillgång till en färdig trädgård. Men skenet kan ibland bedra. Det kan finnas dolda fel som inte utan vidare låter tala om sig. Säljaren kan ha målat om på strategiska ställen. Och naturligtvis kan det finnas dolda fel som inte ens säljaren är medveten om.

Tillsammans med din fru har du varit på villavisningar under en hel weekend. Målet är att kunna köpa ett äldre hus. Villan får självklart ha vissa skavanker som ni kan åtgärda med en enkel renovering. Vid den senaste visningen har ni funnit den villa ni sökt.

Dolda fel i hus – glöm inte kontrollbesiktning

På måndagen berättar du med entusiasm vad du gjort under helgen för en arbetskamrat. Du beskriver det tänkta objektet och dess potential. “Du glömmer väl inte att kontrollera huset för dolda fel”, säger han.

Du tar reda på vad som gäller om dolda fel. Först och främst vill du veta vad som inte kan räknas som dolt fel i hus. Du får också klart för dig att bakom en nymålad vägg kan det finnas fuktskador. I källaren kan det finnas skador som dolts på olika sätt. Viktigast av allt är dock att låta en besiktningsman upprätta ett besiktningsprotokoll, som sedan kan användas vid en eventuell tvist.

4 Apr 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.