Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Dränering Göteborg - dags att dränera huset?

En dränering innebär att man säkrar huset från framtida vatten- och fuktskador. Att man som villaägare har ett väl fungerande dräneringssystem är ett måste och i synnerhet gäller detta om man bor i ett hus med källare. Källaren kan dels angripas av fukt, men även - vid exempelvis större regnfall - översvämmas av vatten.

Att man dränerar innebär att man, med olika metoder, hindrar detta från att ske. Det är en extremt viktigt punkt att bocka av för dig som planerar att bygga hus i Göteborg.

Planera dräneringssystemet

Hur systemet för en dränering i Göteborg planeras och utförs kommer att vara avgörande i att hur exempelvis grunden och källaren mår. Det finns några olika saker att ta i beaktning i samband med att man utför en dränering i Göteborg vid en nybyggnation.

Vilken typ av jord handlar det om, hur pass mycket lutning behövs, ska man koppla in exempelvis en dräneringsbrunn - som är riktigt bra om man bor i Göteborg där det ofta kan regna - och hur ska man egentligen tänka med stuprör och takrännor?

Undvik plantering nära huset

En annan sak att tänka på gäller plantering. Många nybyggare vill snabbt skapa en oas i sina trädgårdar och få den där helheten med ett vackert hus och en tilltalande tomt.

Buskar, blommor och olika rabatter ger ett väldigt fint intryck, men placeringen av dessa måste ske med viss eftertanke. Planterar man för nära huset så är det nästan en garanti för att vatten och fukt ska kunna tränga in.

Ta hjälp med din dränering

Rådet är att du anlitar en firma som hjälper dig att planera systemet för dränering i Göteborg då du ska bygga nytt.

Samma sak gäller för övrigt om du äger ett hus och inser att en dränering kommer att behöva genomföras. Det är inget nederlag - som många verkar tro - och inget som visar på att du missköter dina åtaganden som husägare.

Alla husägare kommer, förr eller senare, att ställas inför det faktum att en dränering ska genomföras. Man brukar säga att en lagom intervall ligger på var 20:e år, men det förutsätter också ett professionellt utförande. Ska du dränera i Göteborg? Ta hjälp!

13 Apr 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.