Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

En fönsterrenovering gör Stockholm vackert både utifrån och inifrån

Vad skulle Stockholm vara utan sina gamla fönster? Tråkigare än vad du kanske tror. Satsa på en fönsterrenovering istället för att byta ut dina gamla fönster.

Stockholm är en stad med många lager. Staden har gamla anor och husen har byggts vid olika tider, sida vid sida, på varje liten holme. Alla hus har sin egen prägel och visar på sina egna sätt hur de har motstått snöstormar och soltimmar. Det är variationen som ger Stockholm sin karaktär.

Det ligger nära till hands att tänka att det är fasaden eller detaljerna ovanför dörren som ger ett hus sitt utseende. Men faktum är att fönstren är den byggnadsdetalj som gör mest för utseendet på ett hus. Visst kan ett fönsterbyte göra susen för ett hus men du får aldrig samma unika karaktär på huset igen.

En fönsterrenovering gör miljön och staden en tjänst som håller över tid

Gamla fönster håller en mycket högre kvalitet än nya fönster. Ett modernt fönster ser visserligen väldigt blankt och prydligt ut men de är tillverkade i fabriker. Äldre fönster är istället tillverkade som hantverk av bästa kvalitet. Man sparade det starkaste virket till fönstren. Dessutom kan äldre fönster renoveras.

Genom att renovera dina gamla fönster blir de som nya igen. Du sparar mycket pengar jämfört med att byta ut dem mot nya fönster och du gör dessutom miljön en tjänst, eftersom materialen som används är hållbara och miljövänliga. En fönsterrenovering i Stockholm bevarar både stadens och ditt hus karaktär.

6 Feb 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.