Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

En målare i Nacka vet att det är detaljerna som räknas

Ska ni måla om? Tapetsera? Utomhusmålning? Oavsett projekt så är det viktigt att det görs ett grundligt och noggrant jobb av en proffsig målare i Nacka.

Måleri är ett fantastiskt roligt yrke. Det sprider alltid glädje när målaren gör ett bra jobb, och det är något man njuter av i år framöver. Men för att man ska få ett så bra resultat som möjligt så är det viktigt att anlita proffsen. Ni kan snabbt hitta en lokal målare i Nacka som kan hjälpa er med alla era måleriuppdrag.

Många tycker att förarbetet och underarbetet är lika oviktigt som tråkigt. Den jobbiga sanningen är dock att ett dåligt underarbete syns mer än en snygg färdigstrykning. Det är därför otroligt viktigt att inte slarva med underarbetet. Det gäller både när ni hänger tapeter och när ni ska måla dörrkarmar.

Hur gör man egentligen ett riktigt bra underarbete? Förutom att låta målaren sköta sitt och överlämna allt åt honom, så finns det några små saker som ni kan göra när ni planerar att själva renovera. Det resulterar alltid i ett bättre resultat.

Det här börjar en målare med

Det första man gör är att gå igenom hela rummet, eller den del av rummet som ska renoveras. Det är viktigt att se vart det kommer att behöva läggas lite extra tid på underarbetet, och vart det redan är snyggt. Det är stor skillnad på att måla om och fräscha upp ett rum som är ganska snyggt och helt, mot att måla om ett rum där det har hängt tapet eller färgen har börjat lossna.

Allting som är löst ska bort. Har tapeten lossnat från väggen? Börjar färgen flagna så att stora sjok lossnar? Då kan det behövas en helspackling. Det är en teknik som bäst överlåts helt åt målaren. Om det är mindre skador så kan det räcka med en fläckspackling. Skarvar och hål är bra att spackla.

Slipning är otroligt viktigt. Slipa alltid noggrant, och använd en ansiktsmask så att ni inte får slipdamm i lungorna. Vid fläckspackling är det viktigt att slipa ner kanterna, så att man knappt kan se att ni har fläckspacklat. Annars kommer det att vara en massa små bucklor överallt på väggen när ni börjar måla.

9 Sep 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.