Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

En olycka händer så lätt

Har man barn vet man att olyckor händer så lätt. Barnen är utomhus och leker och spelar boll. Plötsligt kommer bollen med stor kraft rätt genom rutan. Även om man har bra fönster, klarar de inte vad som helst, inte en boll sparkad med en kraftig spark. Även om man som förälder vill uppmuntra barnen att sparka boll och göra mycket utomhus, blir man inte så glad över en trasig fönsterruta. Särskilt om det är specialbeställda fönster, kanske i ovanliga mått, eller former. Då är det bra att ha en fönsterleverantör som kan förse en med fönster och som har behållit era mått på fönster. Det är en av fördelarna att skaffa en opålitlig glasmästare som har bra koll på sina kunder. Varför inte anlita en av Stockholms största fönsterglasmästare? De har erfarenhet av fönstertillverkning, fönsterrenovering och allt inom glasmästeri.

Byta till isolerande fönster

Även om man inte behöver byta ut trasiga fönster, med sportiga barn, kanske man behöver nya fönster som är bättre isolerade? Har man gamla fönster, kan det hända att de släpper ut en massa värme, som annars hade kunnat användas på annat sätt än att värma de närmaste kråkorna utanför fönstret?

Släng inte gamla fönster

Särskilt gamla hus har gamla fönster. Vissa av dem kan vara riktiga rariteter. Dem ska man inte slänga, även om man renoverar fönstren. Dem bör man återanvända. En hantverkare som kan renovera fönster, kan återanvända själva glasen, lägga in dem i nya bågar, lägga till flerglasfönster och nya karmar, om så behövs. Det är inte bara bra byggnadsvårdsmässigt, det är även miljövänligt. Vi bör ju återanvända allt som går att återanvända för att inte slösa på jordens resurser. Därför ska man ta till vara gamla fönster. Eller sälja, om man föredrar nya fönster. Någon annan är säkert intresserad av att återanvända dem. Det finns många föreningar som har medlemmar som är intresserade av byggnadsvård.

Vissa fönster riktiga rariteter

Särskilt fönster som tillverkades från 1700-talet och framåt. På den tiden kunde man inte göra platta fönster, utan gjorde dem från runda glas, vilket visar sig i de gamla fönster från denna tid; de buktar och är ojämna. De är riktiga rariteter och bör gå för högstbjudande. Fönster från denna tid är ofta gjutna med bly i ett enda stycke, vilket har gjort att man inte kan öppna de fönstren. Och numera vill vi kunna öppna våra fönster. Därför kan man anlita en pålitlig fönster- och glasmästare som har kunskapen att kunna ta till vara och förnya genom att renovera på ett varsamt sätt och med stor kunnighet. Bor du i till exempel Stockholm, finns det många glasmästare att välja mellan. Fråga någon sådan glasmästare i Stockholm om dina fönster. Här kan du läsa mer: glasmästarestockholm.com.

25 Jan 2018

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.