Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Epoxigolv i garage: En hållbar lösning för dina fordon

Om du har en lokal som behöver ett starkt och slitstarkt golv utan skarvar, så kan epoxigolv vara det perfekta alternativet. Detta gäller inte bara för garage, utan även för kök, industrilokaler och stora varuhus. I denna artikel ska vi berätta om hur Sten och Ann-Christin valde epoxigolv som den ultimata lösningen för sitt nya och förbättrade garage.

Sten och Ann-Christin hade drivit sitt lilla hotell i många år och haft återkommande gäster som trivdes så bra att de alltid kom tillbaka. Vissa stannade bara en natt innan de fortsatte sin resa genom Sverige, medan de flesta behövde transport till Landvetter flygplats. Efter att ha övervägt olika sätt att utöka sin verksamhet kom svaret oväntat under en kall vinter när Sten bröt armen.

Sten hade alltid varit den som ansvarade för att parkera gästernas bilar på tomten, men med hans skada blev det en logistisk utmaning. Han kunde inte längre sköta bilarna smidigt, och det ledde till en idé: "Tänk om vi hade haft ett större garage," sade Sten. Resten är, som man brukar säga, historia. De beslutade sig för att bygga ett större garage på sin tomt, och för att säkerställa att golvet skulle vara både hållbart och estetiskt tilltalande, valde de att installera ett epoxigolv.

Varför epoxigolv?

Det var först när byggföretaget de anlitat närmade sig projektets planeringsfas som frågan om garagegolvet dök upp. Sten och Ann-Christin hade tidigare inte ägnat särskilt mycket tanke åt det. Men efter att ha utforskat olika alternativ blev valet enkelt och självklart – epoxigolv. Epoxigolv är en speciell typ av beläggning som appliceras som en tjock glasyr på betonggolvet och sedan målas enligt önskad färg. Ett av de mest uppenbara fördelarna med epoxigolv är att det inte har några skarvar. Detta visade sig vara en avgörande faktor för Sten och Ann-Christin, eftersom de ville kunna spola rent golvet med vatten när det behövdes, utan oro för att det skulle tränga ner i skarvarna och orsaka problem.

Fördelar med epoxigolv i Garaget

Genom att välja epoxigolv till sitt garage fick Sten och Ann-Christin flera fördelar:

1. Enkelt underhåll: Med ett epoxigolv behövde de inte längre oroa sig för snö och slask under vintermånaderna. Golvet kunde enkelt spolas rent, och det var mycket mer hygieniskt än ett traditionellt betonggolv med skarvar.

2. Hållbarhet: Epoxigolv är känt för sin hållbarhet och tålighet mot slitage. Det är perfekt för ett garage där fordon kommer och går regelbundet. Sten och Ann-Christins gäster kunde vara säkra på att deras fordon stod på ett säkert och stabilt underlag.

3. Estetiskt tilltalande: Epoxigolv finns i olika färger och mönster, vilket gjorde det möjligt för paret att anpassa garaget enligt sin önskemål. De valde att måla golvet grönt, vilket gav garaget en fräsch och professionell look.

4. Mångsidighet: Epoxigolv är inte bara användbart under vintermånaderna. Även under sommaren kunde garaget användas, och gästerna uppskattade att deras fordon alltid stod säkert, oavsett hur länge de var borta.

För att kunna få mer information om epoxigolv besök hemsida: epoxi-golv.se

21 Jan 2024

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.