Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Fönsterrenovering – för allas bästa

Det är viktigt att se till så att alla fönster mår bra. Gör man det med jämna mellanrum, kan man slippa en större fönsterrenovering. Då kan man lägga krutet på små underhåll då och då istället.

Ögonen är själens spegel, sägs det. Vad är då husets? Det måtte väl vara fönstren?! Åtminstone är de väldigt viktiga för ett hus. Utan dem skulle man inte kunna se ut. Eller in för den delen heller. Förvisso kan man tycka att det är skönt att slippa insyn, men utan fönster förlorar du även allt dagsljus. Och dagsljus måste man ha för att må bra. Därför bör man värna om husets alla fönster. Värna och måna om dem, se till att de mår riktigt bra. Detta gör man med regelbunden tillsyn och ger dem den omvårdnad de behöver.

Vad innebär en fönsterrenovering?

Vilken omvårdnad behöver fönster? Först och främst måste man granska dem. Vilket skick är de i? Kolla foder och fönsterbleck. Behövs ny tätning? Tänk på att det är fönstrets nedre delar som brukar behöva mest omvårdnad. Kolla också om de behöver målas om. I sådant fall måste man först skrapa bort eventuell färg som flagnat. Om man har ett hus med många fönster, kanske det är lättast att lämna arbetet till en firma som är experter på fönsterrenovering. Anlitar man experter, kan man tryggt förlita sig på att arbetet blir professionellt utfört. Fast även om man anlitar proffs får man inte glömma att huvudansvaret ligger på en själv: att regelbundet hålla koll på hur ens fönster mår!

14 Oct 2021

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.