Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

För- och nackdelar med att anlita golvläggare under renoveringen

Dags för renovering? I sådana fall har du säkerligen fullt upp med planeringen. Hur ska budgeten se ut? Kommer alla kostnader att hamna inom ramen för vad ni har satt upp? Att renovera är inte ett projekt som görs över en natt. Det krävs en hel del planering för att det ska bli så bra som man från början har tänkt sig.

Vissa av jobben kommer man att behöva lägga på hantverkare eller, om man känner många hantverkare, be någon vän göra. Saker som att dra el eller rör är inget man bör göra på egen hand om man inte är fackman. För det första kan det innebära livsfara eller allvarliga problem med huset. För det andra är försäkringsbolagen inte särskilt benägna att betala ut ersättning för fel där icke fackmannamässigt utfört arbete är orsaken till problemet.

Beror på vad du ska göra

Om man bör anlita en golvläggare för renoveringen eller inte är svårt att säga på rak arm. Det beror i högsta grad på vad det är ni ska renovera. Ska ni bara renovera vardagsrummet kanske det är lika bra att lägga golvet själv. Om ni däremot ska renovera ett helt hus kan det vara bra att anlita en golvläggare. På så vis får man mer tid över till annat som behöver göras. En renovering som drar ut alldeles för mycket tiden riskerar att pröva ert tålamod starkt.

Kan hjälpa planeringen

Det kan även behövas om ni märker att ni börjar bli sena med planeringen. Bor ni till exempel i Stockholm eller annat tätbefolkat område kan ni inte välja att arbeta hur sent och tidigt som helst för att komma ikapp med schemat. I storstäder som Stockholm har du säkerligen flera grannar i närheten.

Att då anlita en golvläggare gör att hela processen kan fortlöpa senare. Förmodligen har ni satt upp er deadline av någon anledning och är säkert måna om att hålla den. Att hålla deadline är alltid bra, oavsett om man bor i tätbefolkade Stockholm eller på glesbygden.

Kostar

Nackdelen med att lägga över arbetet på en golvläggare är givetvis att det kostar pengar. Samtidigt kan ni räkna med att det blir bra gjort, om firman är seriös, och att golvläggaren kan svara på de frågor som ni har. Ni kan passa på att be om tips gällande golvvård samt be golvläggaren berätta mer om golvtypen i största allmänhet. Att känna till sitt golv väl är en investering – på så sätt kan ni ju ta hand om det mycket bättre, vilket förlänger livslängden.

Att hitta en bra och seriös golvläggare brukar sällan vara något problem. Bor du på en lite mindre ort känner du sannolikt till utbudet väl. Bor du i en större stad som Stockholm kan du behöva granska urvalet en del. Glöm aldrig att försöka ta offerter från flera aktörer så att du betalar bästa möjliga pris.

8 Aug 2017

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.