Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Fördelar att platsbygga möbler

Funderar du på någon platsbyggd möbel? Det finns fördelar med en möbel som är platsbyggd mot att köpa en möbel på vanligt sätt. Den platsbyggda möbeln passar in perfekt på platsen där man bygger den. Den är också unik, troligen finns det ingen annan möbel som ser ut som den platsbyggda. Dessutom sparar du plats genom att möbeln är platsbyggd. Nackdelen är den att du ju inte kan ta med dig den platsbyggda möbeln och heller inte kan möblera om i rummet där den står.

Platsbygga en garderob

En av de möbler som man oftast ser som är platsbyggda är garderober eller skåp. Det som är fördelen med en sådan är att du ofta kan utnyttja en plats, till exempel under en trappa, eller i en vrå av rummet som annars hade stått tomt. Genom att använda ett utrymme som annars inte hade använts, ser du till att utnyttja hela utrymmet i ett rum. Så här gör du.

1. Rita på golvet var du vill ha din garderob – mät först ut var du vill ha garderoben. Rita med krita på golvet hur stor garderob du vill ha. Planera redan nu var dörren ska vara och hur stor den ska vara.

2. Spika lister längs linjerna – när du har planerat för din garderob är det sedan dags att skrida till verket och planera för var väggarna ska stå. Börja med spika lister där du vill ha garderobsdörrarna.

3. Bygga reglar längs listerna – när listerna är på plats, är det sedan dags att bygga reglar. De utgör garderobens väggar. Beroende på hur tjocka garderobsdörrar som du vill ha, så tjocka ska reglarna vara. Du kanske bara vill ha en enkel vägg till din garderob, då ska inte regeln vara så tjock.

4. Bygga in en dörr – när du bygger reglar för din garderob bygger du en öppning där dörren ska vara. Se till att den är tillräckligt stor så du kan gå in genom den. Antingen bygger du garderoben så stor att du kan gå in i den, eller så att du når allt utifrån. Då kan du bygga hyllor direkt på garderobsväggen så sparar du plats även inne i garderoben.

Anlita hantverkare i Nacka

Vill du inte bygga garderoben själv kan du i stället anlita hantverkare till jobbet. Om du inte känner någon på rak arm kan du googla till exempel "snickare Nacka" om det är där du bor, annars skriver du in den ort där du bor på Googles sökruta.

7 May 2019

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.