Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Fördelar med PVC fönster

Det finns många fördelar med att skaffa sig ett PVC-fönster. Priset är ett, den långa hållbarheten en annan. Isoleringsförmågan en annan fördel, varför det är många som upptäcker PVC-fönster trots ett första dåligt intryck. 

PVC-fönster är fönster som har flerkammarprofiler med luft mellan som gör att fönster blir isolerade. Även om man kallar dem PVC-fönster och plastfönster, är de inte enbart tillverkade av plast, utan har även aluminium i själva konstruktionen och beslag och gångjärn av järn. Dessa PVC-fönster har 3 glas för att få låga U-värden, vilket gör att dessa PVC-fönster är kostnadseffektiva fönster.

Fönster som tillverkas i Örebro

Det finns en hel del fönstertillverkare i Sverige. Generellt sett har vi en lång historia av fönstertillverkning. Eftersom vi har haft och fortfarande har en mycket kallt väder i Sverige, så har det varit mycket viktigt att tillverka fönster som är mycket väl isolerade och som håller en hög kvalitet. I moderna fönster är det mycket viktigt att fönster är isolerade, har ett gott solskydd och håller för lång tid. Att renovera fönster tar mycket tid, och det innebär att man endast har en kort tid när man kan renovera dem, då det är kallt under den största tiden på året. Av den anledningen är det mycket viktigt att man inte behöver renovera dem särskilt ofta. Då är PVC-fönster ett bra alternativ till fönster som inte alls behöver renoveras. Just PVC-fönster går att återvinna och återanvända. Förut var just PVC-fönster utskällda för att de inte gick att återvinna, men med dagens moderna metoder går det alldeles utmärkt att återvinna. I Örebro finns flera fönsterleverantörer och fönstertillverkare.

Flest PVC-fönster har låga U-värden

Att fönster har låga U-värden innebär att de har en god isolering och skyddar mot solen. Ju lägre U-värde desto bättre hållbarhet och kvalitet har fönster. Så när du vill ha fönster med en bra isolering så är det fönstrets U-värde som du bör titta efter. Sedan är det ju roligt om så många som möjligt skaffar sig svenska fönster genom att stötta inhemsk tillverkning. Samtidigt får man ju bra PVC-fönster med hög kvalitet. Numera finns det ju så många olika slags fönster, som öppnas inåt, utåt, som är vridbara, som monteras på tvären, på höjden, som är runda, med och utan spröjs. Det finns inbrottssäkra fönster och solskyddande fönster, fönster som nästan tvättar sig självt, på så sätt att de har ett yttersta laminat som gör att smutsen inte fastnar så lätt och när det sedan regnar, så ramlar smutsen av fönster.

10 Oct 2019

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.