Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Golvläggare i Dalarna moderniserar villan

Om du vill modernisera din villa eller din lägenhet kan ett sätt vara att byta ut befintliga golv. En golvläggare i Dalarna är beredd att utföra arbetet.

Klara och Elwin har ett långt arbetsliv bakom sig. Båda har nyligen gått i pension och de kommer nu att tillbringa stor del av sin tid hemma. En morgon vid frukostbordet säger Klara plötsligt: “Borde vi inte fräscha upp huset? Vi har ju bott här i trettio år och inte haft tid att ändra om. Inte ens när barnen flyttat ut”.

Elwin tittar upp från morgontidningen och nickar instämmande. “Vi kanske borde se över våra golv”. “Ja, jag börjar faktiskt bli trött på våra heltäckningsmattor som ju blivit rätt slitna” säger Klara. Elwin känner sig inte helt nöjd med att behöva ta på sig hela renoveringsarbetet själv och kommer därför med en idé. “Vi kan ju kontakta en firma som jobbar med golv”.

Golvläggare i Dalarna ger råd om val av golv

Elwin ringer till en välkänd firma som har golvläggare i Borlänge. En representant från firman kommer på besök och Klara och Elwin förklarar de förändringar de tänkt göra. I sitt vardagsrum har de ett parkettgolv av äldre datum. “Vi kan ta på oss att slipa parkettgolven, så att det blir som nytt” förklarar golvläggaren.

Övriga rum kommer att få helt nya golv. I köket kommer en murrig linoleummatta att bytas ut mot ett ljust laminatgolv i fantasimönster. Heltäckningsmattorna i de rum som varit barnkammare rivs ut och de ersätts med massiva trägolv i furu.

3 Apr 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.