Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Golvslipning piggar upp trötta golv i Uppsala

För att få en känsla av nytt och fräscht behöver man inte göra så stora saker. Ta till exempel golvslipning, det skulle få rummen att kännas nya i Uppsala.

Det lilla museet där man visade upp gamla klenoder från det gamla Uppsala började bli lite slitet. Det var inte lätt att få in pengar för renovering, men nu hade de lyckats. Det fanns flera saker att göra, som att måla och byta ut lite tapeter. En uppfräschning helt enkelt. Samtidigt fick det inte bli moderniserat.

Anna, som var föreståndare på museet, hade bett en golvläggare att komma och ta en titt på golven. Förhoppningsvis skulle det gå att slipa dem. Det var robusta golv och hade de inte slipats förr borde det inte vara några problem alls. När golvläggaren senare var på besök visade det sig att det gick alldeles utmärkt.

Golvslipning gjorde golven nya igen

De bokade in några dagar och museet lade ut på internet att det var stängt. Det gick fort med golvslipning, men själva lackeringen tog lite längre tid. Golven behövde ha ett ordentligt skydd som klarade av att stå pall för alla människor som kom för att se intressanta antikviteter.

Museet stängdes för att göra plats för golvslipare i Uppsala. Anna passade på att ta några dagar ledigt, där hon bara öppnade och låste för hantverkarna. När de var klara såg hon för första gången på länge golven igen. Hon kunde inte tro sina ögon. Golvläggarna hade lika gärna kunnat lägga in nya. Faktum var att hon var tvungen att fråga om de inte gjort det. Kontakta ett företag som kan hjälpa dig med golvslipning här: golvslipninguppsala.nu

18 Jul 2022

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.