Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Inget träd är för stort för en expert på avancerad trädfällning i Nacka

Sektionsfällning är en typ av avancerad trädfällning. För dig som har stora granar på sommarstugetomten i Nacka kan det vara det enda sättet att ta ned dem.

Ett träd växer ofta fortare än man räknat med. Särskilt gäller detta de klassiska svenska skogsträden, som gran och tall. Kanske var träden på tomten nätta och fina när de planterades på åttiotalet – men nu har de växt till vidunderliga skapelser som förmörkar sommarstugans hela uteplats.

Då är det självklart dags att ta ned dem. Kanske kan man plantera lite finare prydnadsträd istället – och låta granarna växa som de vill längre in i skogen? En japansk lönn är ett bra förslag för den som vill ha svalkande skugga och inte total solförmörkelse. Men först måste naturligtvis de där stora granarna väck. Och hur ska det gå till? Fäller man dem kommer ju toppen dunsa ned fyra sommarstugetomter bort.

Sektionsfällning – trädfällning för proffs

Lösningen heter sektionsfällning. Detta är en avancerad typ av trädfällning som utförs av experter. Vissa firmor som erbjuder trädfällning i Nacka har specialiserat sig på just sektionsfällning, och du bör självklart välja en aktör som har erforderlig utrustning. Det behövs till exempel tillgång till en kranbil.

När man sektionsfäller ett träd plockar man ned det bit för bit. Man börjar i toppen och arbetar sig nedåt. Stammen och grenverket placeras direkt på flaket till en lastbil, och kommer alltså inte att stöka till vare sig din eller grannens tomt. Det är viktigt att säkerställa att sektionsfällningen utförs av kompetent och erfaren personal. Jämför gärna olika trädfällningsfirmor och begär offerter för arbetet.

Läs mer om trädfällning på https://www.trädfällningnacka.nu.

9 Jul 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.