Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Intressanta innovationer på solskydd

Det händer en hel del på marknaden när det kommer till olika slags solskydd. Eftefrågan på bra solskydd ökar och vi vill helst ha så många olika alternativ att välja mellan som det bara går. Samtidigt ser tillverkarna att man kan utveckla solskydden och hittar nya användningsområden och nya metoder för solskydd. Här är några av de slags solskydd som Solklar, hemsida: solklar.se, just nu erbjuder och persenterar i år.

Röststyrda gardiner och rullgardiner

Man kan montera röststyrda rullgardiner och gardiner. Istället för att resa sig, gå fram till fönstret och justera solskyddet kan du tala om för din gardin eller rullgardin hur du önskar att gardinen ska vara. Vill du inte prata med din gardin eller rullgardin, kan du i stället, om du dessutom inte är hemma, bestämma solskyddens position från din mobil eller surfplatta. Det kan du göra om du så skulle befinna dig på andra sidan jordklotet. På så sätt ser det ut som att du är hemma, trots att du inte är det. Eller så kan du lägga in gardinerna på en tidsautomation så att de går i sär eller ihop vid vissa tider på dygnet. Då slipper du tänka på dem, utan de sköter sig själva helt och hållet.

Screen-, tak- och sidomarkiser

Markiserna av idag behöver inte alls se ut som de gjorde för 10-20 år sedan. Du kan montera en markis som står för sig själv, precis var som helst i trädgården, vid poolen eller någon annanstans. Du är inte längre beroende av att ha en fasad för att montera fast en markis. Det finns även markiser för pergola, som numera är så populära. En pergola ger dig möjlighet att ha hela det ljus som är när du befinner dig utomhus, men med en takmarkis får du det solskydd som du vill ha, även över en pergola.

Insektsskydd för öppna fönster

Under sommaren vill man ju ha så öppna fönster som det bara går när det är så hett, men man vill inte ha in alla insekter och inte myggorna heller. Då är insektskydd det som krävs för att kunna hålla fönster öppna men skyddar mot insekter. Särskilt nattetid när det är hett, vill man kunna ha öppna fönster men slippa insekter som tar sig in där lamporna är tända. Då är det bra att veta att det finns riktigt snygga insektsskydd för fönster, som inte ser ut som fiskenät. De kommer med skyddande kasett av aluminium som gör att du inte behöver ta bort dem över vintern.

6 Jun 2019

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.