Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Låt ett företag byta dina fönster

Även om de flesta fönster har en lång livslängd och där många modeller dessutom går att renovera så kommer man som husägare någon dag fram till den punkt då man måste byta fönster. Ett säkert tecken på att ett fönsterbyte är i antågande är om man ser att uppvärmningskostnaden börjar stiga utan att man hittar någon logiskt förklaring eller genomfört någon större typ av förändring.

Just fönster är en känslig punkt i och med att de släpper ut varm luft och låter kall luft komma in i huset. Fönster som gör detta i en större skala påverkar räkningen väldigt mycket och det är alltså ett säkert sätt att se när man måste börja planera för att byta fönster.

Det vi kan säga om detta är följande: ta hjälp. Det är svårt att montera fönster. I och med att det handlar om ganska tunga pjäser så blir det lätt fel. Ett par nya – med felaktigt monterade – fönster släpper ut lika mycket värme som de gamla fönstren gjorde och därför så bör man ta professionell hjälp.

Dock: man måste se till att det företag man anlitar verkligen har kompetensen för detta. Tyvärr så finns det mer att önska gällande denna fråga – i synnerhet sedan ROT-avdraget såg dagens ljus. Det finns flertalet företag bara i Stockholm som erbjuder tjänsten om fönsterbyte – men många av dessa saknar dessvärre både utbildning, kompetens och rutin av att byta fönster. Det innebär att du förmodligen får samma undermåliga jobb utfört som om du själv gjort fönsterbytet – men för en avsevärt högre kostnad.

ROT-avdraget har gjort alla hantverkstjänster billigare och på det stora hela har det varit extremt bra; men man måste veta att antalet fuskjobb ökat ganska markant och att det finns många företag som enbart är ute efter snabba pengar.

Hitta rätt företag för ditt fönsterbyte i Stockholm

Hur ska man så hitta rätt; finns det några garantier på att det företag du anlitar för att byta fönster verkligen har kompetensen? Det finns definitivt några saker som kan ge ett säkrare val och vi tänkte skriva ner några tips här nedan kring hur du ska tänka:

  • Tidigare jobb Ett säkert kort är att ringa tidigare kunder och höra hur dessa upplevt servicen samt om de haft några problem i efterhand. Referenser är viktiga idag med tanke på alla fuskjobb och du måste ta dig tiden att ringa sådana
  • Priset Ta in flera offerter och ställ dessa mot varandra. Välj bort de billigaste företagen i Stockholm. Kvalitet kostar pengar – men inte hur mycket som helst. Du kan med gott samvete även sortera bort de dyraste offerter du får in för att byta dina fönster
  • Garanti och betalning Se till att få garanti på jobbet inskrivet i avtalet. Dets ka även gälla på fönstren du byter till (med den ges av återförsäljaren). En viktig sak gällande betalningen är att den ska ske då arbetet med att byta dina fönster är färdig. Aldrig innan och i förskott. Se till att fönstren besiktigas och får grönt ljus innan du tar fram plånboken

 

23 Mar 2018

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.