Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Markiser för alla smaker

Trött på att solen öser in värme genom dina fönster? Vill du ha möjligheten att dra för fönstren utan att för den sakens skull dra ner persiennerna? Då kan markiser vara någonting för dig.

Ja, markiser kommer inte längre bara i randiga brunbeiga tyger och i samma stuk, så som det var förr i tiden. Markiser är en del av huset och dess estetik, en inredningsdetalj fast på husets utsida. De kommer i alla möjliga varianter med olika färger, material och storlekar. Det finns en hel uppsjö att välja på och de går att fästa på olika ställen på ditt hus. Man kanske har en balkong och behöver en markis där över, den behöver ju då inte vara särskilt stor. Eller så kanske ni är ute efter en större markis som täcker hela ert altandäck, så att ni kan dra för när solens strålar är som allra starkast?

Olika valmöjligheter

Markiser fångar upp både ljus och värme från solen och yttre temperaturer utan att för den sakens skull stänga ute ljuset helt och hållet, som kanske en persienn eller en rullgardin kan göra. Vill man fortfarande kunna se ut och få in lite ljus så är en markis ett ypperligt alternativ att ta i beaktande. Vill ni ha helfärgade markiser som passar ihop med färgen på ert hus? Eller är ni lite sugna på att installera så kallade screenmarkiser? Dessa markiser passar för butiker eller kontor men även för dagens moderna villor. De ser ut mer som persienner på grund av hur de sitter på fönstren, men släpper fortfarande igenom ljus.

En markis mot grannen

Ja, man kan faktiskt sätta upp markiser för insynsskydd mot grannarna, tro det eller ej. Dessa monteras och sätts upp antingen mellan väggar eller från en vägg till en stolpe som finns monterad på golvet. De fungerar som insynsskydd, solskydd och även som vindskydd. Det finns också något som heter korgmarkiser. Dessa är lite annorlunda än vanliga fönstermarkiser och butiker av olika slag eller restauranger brukar ha de här typerna av markiser uppsatta. De fungerar mycket bra som reklampelare, många butiker väljer att ha det så. Se till att gå till en specialist inom det här området, som kan det här med solskydd. De kan hjälpa er och råda er till vad ni skulle kunna ha till just ert hus eller er fastighet. De är experter inom området och kan hjälpa er om ni behöver.

11 Mar 2020

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.