Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Markiser i Tyresö för dig

En markis gör så mycket för ett hus, både utseendemässigt och funktionsmässigt. När solen gassar på kan det vara skönt att kunna dra för markisen. Läs mer om markiser i Tyresö.

En solig och het sommardag mitt i juli eller augusti kan det vara väldigt skönt att ha markiser på sina fönster. Solen står högt på himlen och värmen steker mot fönstren. En markis är inte bara något snyggt att ha på sitt hus och sina fönster, det är ju faktiskt i första hand ett solskydd. Ett skydd mot det starka ljuset från solen men också mot värmen som den avger. Värmen letar sig in genom fönstren och gör det svårt att kunna existera inomhus om man inte har någon markis att dra ner. Självklart finns persienner och rullgardiner som också dem hjälper mot värmen, men det ser ju inte lika trevligt ut med fördragna persienner som med en markis. Har man en markis neddragen så kan man ju i alla fall se både ut och in, eller hur?

Val av markiser

När det kommer till val av markiser, man vill ju ändå att det ska se snyggt ut rent estetiskt också. Det finns ett brett utbud och sortiment av markiser i olika stil. Tar man hjälp av en firma som kan det här med markiser i Tyresö så får man all hjälp av dem och kan göra ett bra och snyggt val. Man får hjälp med allting ifrån val av markis till klart arbete. Se därför till att du köper dina markiser av en pålitlig firma och att det även går att få tag i reservdelar till dessa ifall någon skulle gå sönder. Vanligt slitage förekommer alltid, det är ju något som sitter utomhus året runt i både snö, regn och rusk.

Möjlighet att välja

Det fina med att ha markiser på sitt hus som solskydd, är att man lika enkelt fäller ihop dem som man fäller ut dem. Ofta är det bara ett snöre att dra i eller en spak att veva. Det beror vanligtvis lite på hur gammal markisen är. Det finns många olika möjligheter när det kommer till valet av markiser. Det finns de klassiska korgvarianterna, men även stilrena och moderna modeller. Uppsättningen av olika modeller, stilar, färger och material gör att man har en hel del valmöjligheter när man ska köpa markiser och man kan välja den typen som passar både huset och ens egen smak bäst.

31 Jan 2020

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.