Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

När du behöver ett fönsterbyte i Göteborg

Om du funderar på ett fönsterbyte i Göteborg så kan vi rekommendera att byta till Energifönster, då dessa är sådana som du kan sänka uppvärmningskostnaderna rejält med. Skaffar man Energifönster så ser de till att isolera värmen inomhus och kylan utomhus. De har antingen två- eller tre-glas-fönster och ädelgas mellan själva fönsterglasen. Ädelgasen isolerar nämligen dem på ett effektfullt sätt.

Särskilt Energifönster har mycket låga U-värden, vilket är ett mått på hur mycket värme eller kyla som de släpper igenom. Låga U-värden innebär att fönster släpper igenom väldigt låga mängder kyla på vintern eller värme på somrarna. Det vill säga; de har en hög förmåga att isolera bostaden.

Måste man byta ut fönsterkarm vid fönsterbyte?

Man måste inte byta fönsterkarmen när man byter fönster. Det beror på om man byter till fönster av samma modell eller storlek som förut men byter man till större eller mindre fönster än förut då bör man även byta ut fönsterkarmarna, då storleken på fönstret blir annorlunda. Då måste man anpassa hela fasaden, inklusive fönsterkarmarna. Det mest ekonomiska vid ett fönster byte är ju att byta till Energifönster av samma storlek som man hade förut. Man ser till att isolera fönstret och att de passar in på de gamla fönsterkarmarna.

Så går det till att byta fönster

  1. Kostnadsfritt hembesök. Ett seriöst hantverkarbolag ser till att komma på ett kostnadsfritt hembesök. På så vis ser de till att kunna ge en realistisk offert, och du som kund, förstår vad det innebär att byta fönster. 
  2. Val av fönster. Här kan man välja många olika slags fönster. Vill man ha Energifönster, eller vill man ha andra slags fönster. Det finns bullerdämpande fönster, inbrottssäkra fönster. Vidare finns det nästan självtvättande fönster, och många andra
  3. De gamla fönster tas bort. Här kan man göra det på ett miljövänligt sätt, genom att återvinna fönster, eller återanvända dem, om någon vill restaurera dem och återanvända dem. Det brukar finnas någon annan som är intresserad av att återanvända fönster.
  4. Montering av nya fönster. Fönsterleverantören kommer och monterar dem. Detta kan man ju även göra själv, om man så vill. Men det är mycket viktigt att man vet hur man gör.
  5. Slutbesiktning. Till sist brukar de flesta fönsterleverantörer vilja göra en slutbesiktning, så att de vet att monteringen är väl gjord och har skett på rätt sätt. När du väl väljer leverantör av nya fönster, välj då en som både ger garantier på sina fönster.
1 Nov 2019

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.