Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

När du behöver fönster i Örebro/Kumla

Önskar man sig en möjlighet att köpa fönster i Örebro och som dessutom finns på nära håll till både Örebro och Kumla, så kan man välja Enomic Fönster Sverige AB, som finns beläget ganska så mitt emellan Örebro och Kumla. Adressen dit är Grusgropsvägen 7, längs Europaväg 20 i närheten av Marieberg.

Enomic fönster är en fönstertillverkare i Örebro och som erbjuder kvalitetsfönster och skräddarsydda fönster och har funnits i mer än 35 år. Där kan man hitta olika alternativ till fönster, enligt de önskemål som man kan ha på fönster. Vill man ha lättskötta PVC fönster, som inte alls behöver underhållas kan man få det. Aluminiumfönster är även de underhållsfria fönster som man kan välja om man är less på att underhålla och renovera fönster.

Välja fönster efter stil och smak

Det kan vara bäst att välja fönster efter den smak och stil som man önskar till sin villa. Att medvetet välja fönster som tillhör den tidsperiod som villan är byggd enligt, kallas byggnadsvård och det kan man följa för att man vill bevara den stil som är tänkt då man en gång byggde villan. Nu är det ju inte så att man nödvändigtvis måste hålla sig till den tidsperioden när det kommer till interiör och inredning. Däremot är det snyggast när man gör det när det gäller fasaden på villan. Detta gäller då även fönster. Har man ett sekeslskifteshus, passar det bäst med fönster med spröjs, antingen tudelade fönster, eller korsdelade fönster (med spröjs).

Beställa skräddarsydda fönster

Vill man beställa fönster som är anpassade till den tidsperiod som fastighet är byggd efter. Har man istället för ett sekelskifteshus, ett funkishus från 1950- eller 60-talet, kan man istället behöva ett fönster som är stort nog för den stil som man vill behålla. Har man ett riktigt modernt hus, kan man istället vilja fönster som har alla moderna funktioner; solskydd, laminat på fönster som skyddar det mot inbrott, nästan självtvättande fönster, med en yta där smutsen har svårt att fastna och regnar bort vid nederbörd.

Fönster med mosaik populärt

Den senaste trenden i fönsterväg är mosaikfönster. Den populära trenden var även inne under 1970-talet, då man hade mosaikmönster både i kakel och fönsterpartier. Vi ser att mosaiken har kommit tillbaka och är mycket populär igen. Kanske man önskar sig ett speciellt fönster som har mosaik. Då kan man beställa ett sådant som utmanar fönstertillverkaren. Ger man dem instruktioner om vilka färger som man önskar på sin mosaik, kan de få en beställning och pröva deras skicklighet.

23 Oct 2019

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.