Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

När du behöver renovera fönster i Göteborg!

Har du fönster som det var länge sedan som du renoverade? Om det är länge sedan som det var ngon som renoverade ditt hus, inklusive fasad och tak, kanske du behöver förnya dem och anlita någon hantverksfirma som kommer och gör det åt dig. Fasad på hus brukar hålla i flera år, 20 år eller längre, beroende på vilket material fasaden är gjord av och hur mycekt villan är utsatt för väder och vind. Bor man till exempel i Göteborg och villan står relativt ensamt där det står, kan det vara rätt så utsatt för den blåst och nederbörd som kommer över Atlanten med regn och utsläpp från den engelska industrierna.

Fönster extra utsatta för slitage

När det kommer till fönster, behöver de renoveras oftare än de flesta fasader som sitterpå hus. beroende på vilka material som fönster är tillverkade av, br de renoveras olika ofta. Om fönster är tillverkade av trä, bör de se över åtminstone vart femte år. Även om man kanske inte skulle behöva måla om dem, bör man i vart fall se över hur materialet mår, om färgen har börjat flagna, om de är lätta att öppna och stänga, om det finns någon imma på fönster eller ännu värre har is på rutorna vintertid när det är kallt. Har du vackra isstjärnor, som i och för sig gör fönster extra vackra, bör du åtgärda dina fönster, eftersom isstjärnor på fönster visar på att du har fönster som läcker ut inomhusvärme. Alla beskrivningar på fönster, är indikationer på att de inte är täta och då behöver de åtgärdas.

Anlita hantverkare sparar tid

Om du inte kan renovera fönster själv (det är egentligen inte svårt, det som krävs är att du följer ett visst mönster och arbetssätt) tar det bra mycket mindre tid att anlita en professionell hantverkare som utför fönsterrenoveringen åt dig. Är man lekman, och inte alls har bråttom att få fönster renoverade, gör det ju inget om det tar tid, för det gör det. Att gå igenom alla de olika moment som krävs för en fönsterrenovering, är mycket tidskrävande, och innebär att du måste göra om samma arbetsgång på varje fönster. Då kan det spara tid att hellre anlita hantverkare som gör arbetet åt dig.

Med Rot-avdraget får du ner priset på arbetskraften. Material och resorna till och från din villa, kan du dessvärre inte dra av, men det hade du ändå behövt betala för. Priset för rbetskraften kan du dra av på skatten upp till 50.000 kronor per år och per person. Är ni flera som bor i villan och äger den gemensamt kan alla dra av på samma arbetskraft. Om du vill anlita hantverkare i Göteborg kan du fortsätta läsa mer här: http://www.målaregöteborg.biz.

18 Oct 2018

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.