Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Nödvändig fasadrenovering i Göteborg

Den gamla fastigheten som numera inhyser bostadsrätter var i dåligt skick. Det var viktigt att så snart som möjligt göra en fasadrenovering i Göteborg.

För bara några månader senare hade hyresfastigheten omvandlats till en BRF. Anledningen var att den förra fastighetsägaren hade bestämt sig för att sälja efter en tids sjukdom. Fastigheten hade blivit illa däran under tiden och var i behov av flera olika renoveringar och reparationer. Alla boende ville bo kvar och bestämde sig för att starta en BRF.

Sedan dess har det varit mycket pappersexercis som behövde ordnas för att ändra bolagsform. Sen skulle en styrelse sättas ihop och stadgar skrivas. Ingen av dem hade någon erfarenhet så allt detta tog mycket tid i anspråk. Nu började allt falla på plats och de kunde börja med den mest akuta fasadrenovering.

Fasadrenovering för att hindra fuktskador

Huset är rappat och på flera ställen har färgen flagnat. Det ger inte bara ett sorgligt intryck för betraktaren utan riskerar även att ge fuktskador inuti väggen. Så det är ett akut problem som är först på tur när en av styrelsemedlemmarna kontaktar ett företag som arbetar med bland annat fasadrenovering i Göteborg.

Fasadrenoveringen börjar och de har tur med vädret då solen lyser på en klarblå himmel. Personalen jobbar på och håller tidsplanen exakt. Snart är väggarna klara och huset ser ut att ha fått nytt liv. Det lyser inbjudande mot nya potentiella bostadsrättsägare. Så var första projektet avklarat med bravur och det är dags att ta tag i nästa.

7 Jun 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.