Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Önskar du fönsterbyte i Norrköping?

När man ska byta fönster, vare sig man bor i Norrköping, eller på någon annan ort i vårt avlånga land, finns det några viktiga saker att tänka på innan man anlitar en fönsterleverantör och genomför ett fönsterbyte. Vilka egenskaper på fönster önskas? Hur ska de nya fönster se ut, eller ska de se ut som de gamla? Här går vi igenom de viktigaste saker som man bör tänka på innan man gör ett fönsterbyte i Norrköping.

När man ska välja nya fönster, bör man tänka igenom vad fönster ska sitta, behöver man ofta öppna fönstret för vädring? I så fall bör man välja fönster som har säker vädring; nämligen så att man inte riskerar inbrott. Kanske man bör placera fönstret högt på fasaden? Gör man det, behöver man inte oroa sig för risken för ovälkommen insyn.

Viktiga egenskaper på fönster

Beroende på den bostad som man har och vad man önskar sig, till exempel att sänka sina uppvärmningskostnader, så bör man välja fönster som har de önskade egenskaperna.

Energifönster

Då kan man välja Energifönster. De är mer isolerade än andra fönster. De har i så fall ädelgas mellan inner- och ytterfönster, som ser till att de är så väl isolerade fönster som man bara kan få. De behåller värmen inne och kylan ute, men de skyddar även mot buller och oljud utifrån, samtiigt.

Underhållsfria fönster

Om man inte gillar att renovera ch tycker att just fönster är extra krångliga att renovera, så kan man välja underhållsfria fönster. Då kan karmarna till exempel vara tillverkade av aluminium, eller så kan man välja plastfönster som inte påverkas av väder och vind. En del önskar att ha fönster av trä, men man kan i så fall välja fönster med karmar av trä, på insidan och karmar av aluminium på utsidan, på så sätt har man både och, och behöver inte välja antingen eller.

Solskyddande fönster

Vill man ha fönster som klarar av en gassande sol bättre och behålla en sval bostad när det är sommar, så kan man välja fönster som håller solljuset borta på somrarna. Man kan även välja fönster med lågt U-värde; det som anger hur väl fönstret skyddar mot den starka solen. På så sätt skyddar fönster i så fall dem som bor i bostaden.

Nästan självtvättande fönster

Det finns fönster som nästan tvättar sig själva. De har då en hinna på utsidan där smuts inte fastnar, och skulle det fastna något där, så ramlar det av, när det regnar.

3 Nov 2019

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.