Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Pålning för en stabil grund även under sämre förutsättningar

När man ska bygga hus på en tomt är markförhållandena av stor vikt för att bygget ska bli stabilt. Vid sämre markförhållanden kan man använda sig av pålning.

Om du precis har investerat i en tomt där du tänkt bygga dig ett hus har du säkert börjat fundera på sådana saker som hur markförhållandena är på tomten, var på tomten det skulle passa bäst att bygga huset och vad som eventuellt skulle behöva ordnas med innan husbygget kan starta.

Om det visat sig att din tomt till stor del består av dålig mark att bygga på, såsom är fallet om jorden är lös, mjuk och lerig, behöver du inte känna att det är hopplöst och att tomten var ett felköp. Det finns lösningar för att åtgärda problemet så att du ändå kan få till en stabil grund till ditt hus.

Bygg stabilt även på lös jord med pålning

Har man sämre markförhållanden på tomten där man ska bygga kan man använda sig av pålning för att få bygget stabilt. Pålning innebär att man slår ner pålar av trä, järn, eller betong i marken tills man når fram till ett fastare underlag såsom berg.

Med hjälp av dessa pålar kan man få till en stabil grund för huset att stå på även om jorden ovanför är sank och dålig att bygga på. Oavsett hur marken ser ut på tomten som du köpt så kan skickliga personer inom pålning och grundläggningsarbeten hjälpa dig att få en bra grund till ditt hus.

30 Sep 2022

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.