Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Pigga upp ditt hem med ny färg eller tapet

Alla blir ibland uttråkade av utseendet i sina hem. Genom att måla om eller tapetsera kan du enkelt ge din bostad en ny känsla utan att behöva byta ut dina möbler. Glöm inte bort att även husets fasad kan behöva lite omsorg.

Att måla om eller tapetsera är ett roligt och effektivt sätt att uppnå en känsla av förnyelse. Väggarna och taken utgör bakgrunden till allt annat i ditt hem, och färgen och mönstren på dessa ytor påverkar helhetsintrycket mycket. Trender inom färger och tapeter varierar, och om du känner att du ligger efter kan det vara värt att överväga en uppdatering. Om du till exempel bor i en lägenhet eller ett hus i Uppsala där du tidigare satsade på "ljus och fräsch" stil, som var populärt för några år sedan, så kanske ditt hem inte längre representerar de senaste trenderna.

Mörka nyanser på rätt ställen

Under de senaste åren har vi välkomnat mer dämpade färger in i våra hem. Till och med tapeter med en mörk basfärg och mönster har blivit populära. Det är dock viktigt att välja rätt rum att inreda med mörka nyanser och att skapa rätt atmosfär i varje rum. Mörka gröna eller blå toner passar utmärkt i sovrummet, där en mörkare miljö främjar god sömn och en mysig atmosfär. Att måla med en mörk färg eller sätta upp en mörk tapet i ett stort, luftigt och ljust vardagsrum kanske inte är lika lämpligt. När du målar eller tapetserar är det viktigt att inte skynda på processen och se till att du gör det grundläggande arbetet ordentligt för att få ett riktigt bra resultat.

Glöm inte bort fasaden

Precis som färg och tapeter på insidan av huset påverkar helhetsintrycket, påverkar även färgen på husets fasad det första intrycket som besökare får. Många husägare i Uppsala skjuter upp renovering av fasaden, vilket gör att husen ser slitna ut och blir mer utsatta för väder och vind. När du väljer ny färg till fasaden bör du tänka på hur den kommer att harmoniera med resten av husen i kvarteret samt med staketet och andra detaljer på din tomt. Det kan vara en bra idé att anlita en professionell målare i Uppsala för att se till att fasadrenoveringen utförs på rätt sätt.

13 Sep 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.