Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Prisvärda målare i Stockholm

Först och främst: står du inför att måla om så se till att anlita en målare för jobbet. I nio fall av tio så kommer du att tjäna på det beslutet. Få privatpersoner klarar av att måla på ett korrekt sätt och få klarar av - orkar - ta sig tiden för att göra det krävande grundjobbet. Vill man ha en ny färg på väggarna så vill man också ha trivsel - man vill inte ha en vägg full av bubblor, av fläckar eller av ojämnheter. En målare gör jobbet betydligt bättre och ger dig en vägg som du blir nöjd med, som adderar ytterligare en dimension till bostaden och som skapar trivsel för dig.

Kostnaden för en målare är låg. Detta sett till att du förmodligen kommer att tvingas korrigera - eller helt göra om - det egna arbetet. Dels så handlar den låga kostnaden även om Rot-avdraget.

Behöver du måla om i din bostad i Stockholm så kan du anlita en målare med Rot-avdraget och genom detta också dra av 30% av den totala kostnaden för arbete. Avdraget görs dessutom direkt på den faktura du får och du slipper således all administration och kontakt med Skatteverket.

Man står bredvid stege och målar en vägg vit med en roller

Ta in flera offerter och förhandla

En annan faktor som ger dig ett lågt pris för en målare handlar om konkurrensen. Denna ska du vända till din fördel och bor du i Stockholm så sitter du verkligen med trumf på hand. Där är konkurrensen mellan målare extremt stor och det har gjort att priserna är mer än humana.

Vänd detta till din fördel genom att ta in offerter, jämför dessa och sätt igång att förhandla. Sköter du dina kort rätt så har du också fått tag på en målare till ett väldigt bra pris. Var dock - och detta är viktigt - lite på din vakt.

Se upp för oseriösa målare i Stockholm

Ett bra pris är givetvis viktigt, men det är långt ifrån det viktigaste. Du vill först och främst ha ett kvalitetsjobb utfört, inom den tidsram ni kommit överens om. Det är långt ifrån säkert att du får detta om du väljer den billigaste målare som du får offert från i Stockholm. Tyvärr.

Det finns många oseriösa aktörer inom måleribranschen - inom hela hantverksbranschen egentligen - som lägger sina offerter på en sådan nivå att de blir svåra att motstå. De levererar sällan kvalitetsjobb, det handlar istället om rena fuskjobb som vem som helst skulle kunna ha klarat av.

Välj en målare som ligger någonstans i mittensegmentet rent prismässigt. Och, som alltid: var noga med referenser. Be om nummer till några tidigare kunder innan du sluter ett avtal. Ett samtal till en tidigare kund kan ge dig enorm trygghet.

Mer om måleri: www.målarenstockholm.se.

5 Feb 2020

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.