Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Prisvärt och miljövänligt med golvslipning i Stockholm

Undrar ni om det är värt att slipa om trägolven eller om ni ska lägga in nya? Golvslipning i Stockholm är alltid prisvärt och är också bättre ur miljösynpunkt.

Det är betydligt billigare med en golvslipning än att lägga in nya golv. Men det går heller inte att se skillnad på ett nyslipat trägolv och ett som är nytt. Ur miljösynpunkt är det också mycket bättre att satsa på en golvslipning. Parkett, lamellparkett och massiva trägolv går att slipa mellan två och sex gånger beroende på tjocklek. Men för att få ett trägolv att hålla så länge som möjligt måste man efter golvslipningen också skydda det med någon typ av ytbehandling. Vanligast är olja, lack eller vax, men man kan även vitsåpa, lasera och måla trägolv. Ytbehandlingen påverkar även golvets utseende.

Rotavdraget gäller på golvslipning

Vill man slipa om ett trägolv ska man ta hjälp av en professionell golvslipningsfirma i Stockholm. De har moderna maskiner som bara slipar bort det allra yttersta lagret vilket möjliggör att man kan slipa golvet igen i framtiden. Att själv slipa golven lönar sig nästan inte alls då man kan använda sig av rotavdraget vid golvslipning. Golvslipning är också lite av en konst och det är svårt för den som är ovan att få till en helt jämn yta utan slipspår. En ojämn golvyta gör att efterbehandlingen lägger sig ojämnt över golvet och rinner ner i slipspåren. Då får träet inte den skyddande yta som det behöver och måste snart slipas om igen.

13 Apr 2022

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.