Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Problem med dålig luft inomhus?

Har du någon gång befunnit dig på en arbetsplats där ventilationen varit undermålig då vet du vilka konsekvenser detta har på ditt arbete. Du kan börja dagen med att arbeta effektivt och enligt de krav som ställs på dig i din profession. Allt eftersom så börjar du dock dala i din koncentrationsförmåga, du får svårt att hänga med, du kanske drabbas av huvudvärk och du kan bli väldigt irriterad på dina kollegor – som i sin tur blir irriterad på dig. 

Exakt så brukar de vanliga konsekvenserna av dålig ventilation se ut. Adderar man dessutom att man brukar bli mer mottaglig för förkylningar, att man kan utveckla allergier eller till och med astma – ja, då förstår man också vilken stor roll ventilationen spelar då det kommer till arbetsmiljön. 

Vi är inomhus alltmer

Idag mer än någonsin dessutom; vi tillbringar mer tid inomhus än vad vi gjorde förr och det innebär att många även har förmånen att arbeta hemifrån. men, inte ens där är vi skyddade. Många hushåll har exakt de problem vi ovan gick igenom - men man har inte förmågan att koppla dessa till ventilationen; något som gör att man lever i en väldigt dålig miljö.

Vi skulle därför vilja säga följande: låt en ventilationsfirma undersöka vilket typ av ventilationssystem ni har och hur man – vid behov – kan förbättra detta. I många fall är det möjligt att justera ett ventilationssystem och anpassa det efter vilka behov som exempelvis en arbetsplats eller en familj har; en ventilationsfirma kan alltså – till en relativt billig kostnad – ge er familj i Stockholm bättre förutsättningar till trivsel. Läs mer här för fler detaljer.

Krävs ett byte av ventilationssystem? 

Skulle ni anlita en ventilationsfirma i Stockholm och där denna säger att det nuvarande ventilationssystemet inte håller måttet så skulle vi rekommendera ett byte. Visst, det kostar pengar - men faktum är att de går att anse som en ren investering. Vi förklarar varför en ventilationsfirma och ett nytt ventilationssystem är till gagn för er och ert hus i Stockholm. 

  • Lägre energiförbrukning.

På samma sätt som en äldre kyl och en äldre frys drar mycket energi så gör även ett äldre ventilationssystem det. Ett modernt system är energisnålt och kräver knappt något underhåll. Efter några år så har ni tjänat igen den initiala kostnaden med råge.

  • Rot-avdrag.

Ni kan dra av 30% av arbetskostnaden för den ventilationsfirma ni anlitar. Detta med ett tak om 50.000 kronor/år och person.

  • Bättre luft och mindre ljud.

Äldre ventilationssystem kan leva om och ge ifrån sig ett durrande ljud som är ytterst irriterande. Nya system låter knappt överhuvudtaget. Luften blir betydligt bättre och cirkulerar så att den hela tiden känns ren och fräsch.

  • Värmen stannar kvar.

En annan positiv effekt av ett nytt ventilationssystem är att värmen stannar kvar inomhus och inte försvinner ut genom exempelvis fönstren eller via läckage i taket. Något som även det ger en lägre energi- och uppvärmningskostnad. 

10 Jan 2018

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.