Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Rena och skinande utsikter

Vill du ha skinande rena och glasklara fönster? Då finns inga genvägar. Den enda lösningen är en regelrätt fönsterputs. Antingen kontaktar man en firma eller så gör man jobbet själv.

Bestämmer du dig för att göra det själv kanske du ställer dig frågan: hur putsar man egentligen ett fönster på bästa sätt? Först och främst bör du se till ha bra redskap. En trasa, en putsduk och en fönsterskrapa av god kvalitet. Man vill inte att skrapan ska lämna några ränder efter sig. Du behöver även ha ett putsmedel avsett för fönster. Om du inte har något hemma så räcker det gott med att blanda till en egen fönsterputs. Det kan du göra av vatten, ättika och några droppar diskmedel. Spraya på ordentligt, torka rent med trasan, dra med skrapan och gnugga sist av allt med putsduken. Putsduken bör vara av mikrofiber för att slippa ludd på fönstret efteråt.

Fördelar med att anlita hjälp

Du kan såklart också välja att anlita en firma som är experter på fönsterputs. Fördelen med det är att du spar mycket tid, särskilt om du har många fönster. Har du dessutom svårtillgängliga fönster högt upp, slipper du även att ramla och slå dig.

Bor du i landskapet längst söderut i landet? Då har du tur, hjälp med fönsterputs i Skåne är där lätt att få tag i. Oavsett om du anlitar hjälp eller gör det själv, kan du sedan vara nöjd. Då kan du njuta av rena fönster och en skinande blank utsikt.

8 Mar 2021

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.