Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Så håller en målare i Stockholm koll på trenderna

En seriös målare i Stockholm har stenkoll på vad som gäller när det kommer till färg och form. Men hur håller egentligen målaren koll på de olika trenderna?

Det är upp till varje målerifirma i Stockholm att utbilda sig kring vad som gäller i färg-världen för stunden. Precis som i modebranschen svänger trenderna fort och gör att målare i Stockholm måste uppdatera sig med jämna mellanrum. Ibland händer det även att nya tekniker för målning presenteras.

På senare år har det blivit populärt att kända inredningsprofiler tar fram egna färger. Det blir färgkoder som de målar sina vackra hem i och på så vis säljer in till sina hängivna följare. En klok målare håller självklart koll på dessa färger och ser till att erbjuda dem till sina inredningsintresserade kunder.

Målare som ligger i framkant

På mässor och liknande kan målare i Stockholm få koll på vad som är det senaste på marknaden gällande färg och form. Där presenteras kulörer som färgtillverkare valt att ta med i sina kollektioner och som spås bli populära bland kunderna. Mässor är på så vis en klok plats att lära sig nytt för en målerifirma i Stockholm.

Inte sällan är modemagasinen och inredningstidningarna snabba att plocka upp vad som komma skall när det kommer till färgtrender. I snygga reportage målar de upp drömvärldar som läsarna inspireras av och vill ta med in i sina egna hem. Då gäller det för målaren att hänga med i svängarna och bistå med den tilltänkta kulören.

3 Aug 2023

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.