Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Så hittar du en glasmästare i Stockholm

Om man behöver komma i kontakt med en glasmästare så innebär det allt som oftast att något har gått sönder och snabbt behöver lagas. Det är också därför som många glasmästare jobbar under jour – något som innebär att man är tillgänglig under större delen av dygnet. Det här blir allra tydligast i större städer som exempelvis Malmö, Göteborg och Stockholm där mycket folk är i omlopp och där saker som skadegörelse och vandalisering spelar en stor roll – speciellt då under helger och nätter där alkohol är inblandat.

För en glasmästare är just denna bit en viktig del av yrket, att snabbt kunna vara på plats och laga exempelvis ett stort skyltfönster som någon har förstört under en helg i Stockholm ger en glasmästare en stor del av dennes inkomst – detta i och med att jourersättning utgår och att man därmed får mer pengar. Det här är naturligtvis även rimligt, jobbar man under en natt och tvingas ställa sig i snålblåst för att laga ett fönster så ska man naturligtvis även ha extra betalt för det, det är ju självklart och detta oavsett om denne glasmästare arbetar i Stockholm eller någon annanstans i Sverige.

Glasmästare minskar risken för inbrott

Dessutom är det viktigt även sett ur ett större perspektiv, för vad skulle hända om detta skyltfönster inte blev lagat direkt? Jo, risken att någon försöker sig på ett inbrott skulle naturligtvis öka markant och det är även därför som det är viktigt att när som helst på dygnet kunna komma i kontakt med en glasmästare. Hur man sedan kommer i kontakt med en glasmästare är heller inte så svårt – ofta räcker det med att skriva yrket och den stad som man befinner sig i för att direkt få tillgång till olika kontaktuppgifter. Står du i centrala Stockholm och ser att ett skyltfönster slagits sönder – ja, då tar du din telefon och skriver Glasmästare och Stockholm och därefter kommer de olika alternativen upp. Annars ska man också kunna ringa polisen då ett inslaget skyltfönster är brottsligt och då låter man istället polisens sköta kontakten med den glasmästare de har kontakter med – oavsett alltså om det nu är i Stockholm eller i någon annan stad i Sverige.

Vid mer civila ärenden – det vill säga om ett fönster har gått sönder i din egen bostad – så sköter du all kontakt själv och kontaktar den glasmästare som du känner förtroende för. Bor du exempelvis då i Stockholm så ska du veta att det där finns mängder av alternativ då det kommer till just glasmästare och det är därför viktigt att du innan kollar upp och undersöker vilken som är bäst innan du bestämmer dig. Här kan du använda internet som ett verktyg och kolla igenom priser, betyg och olika referenser som finns då det handlar om glasmästare. Det kan också vara läge att ta in olika offerter för att kunna pressa priserna lite – men då handlar det i första hand om lite större projekt. En glasmästare brukar – då det bara gäller ett enstaka fönster – ligga på samma nivå prismässigt, detta oavsett om han har sin verksamhet i Stockholm eller i exempelvis Lund.

8 Oct 2017

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.