Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Så planerar man bäst inför en badrumsrenovering i Bromma

Ska ni renovera badrummet? En badrumsrenovering i Bromma är ett roligt projekt. Men för att få drömbadrummet gäller det att planera rätt redan från början.

Badrummet är ett viktigt rum och det måste tåla att användas dagligen. Många vill också ha ett lite lyxigare badrum med plats för avkoppling i form av ett stort badkar eller en bastu. För att man ska få det badrum man drömmer om är det viktigt att man inför renoveringen planerar noga. Skriv gärna en önskelista med det som är viktigast. Kanske är det också något med det nuvarande badrummets planering som inte fungerar och som man vill ändra på? Då badrumsinredning, keramikplattor och andra material finns i alla möjliga prisklasser är det bra att så tidigt som möjligt sätta en budget.

Badrumsrenoveringen går smidigare med totalentreprenad

En badrumsrenovering kräver särskilt utbildade hantverkare. Detta eftersom våtrum har särskilda byggregler som måste följas. Det finns byggföretag i Bromma som är specialiserade på badrumsrenovering och som erbjuder totalentreprenad. Det innebär att de har all den kompetens som krävs inom sitt företag och kan ansvara för hela renoveringen. Då slipper man själv att anlita flera olika hantverkare och man skriver endast kontrakt med byggföretaget. Med totalentreprenad blir renoveringen oftast billigare, men det går också snabbare. Skulle det uppstå problem under eller efter renoveringen vet man också vem som är ansvarig. Men det är viktigt att man skriver ett tydligt avtal med byggfirman innan badrumsrenoveringen påbörjas. Det måste finnas en totalsumma i kontraktet och ett datum för slutbesiktning.

22 Apr 2022

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.