Bloggen som öppnar dina ögon för din Bostad

Saker att tänka på inför renoveringen

Funderar ni på att renovera lägenheten? I så fall finns det en hel del att fundera över så att slutresultatet verkligen blir som ni önskar. Här kommer några viktiga och användbara tips.

Inför en lägenhetsrenovering bör man funder över vilket syfte renoveringen har? Är det för att bostaden ska bli som ni önskar och drömmer om, eller ska renoveringen göras inför en bostadsförsäljning? Ska ni renovera inför en försäljning kan det vara bra att välja klassiska material och färger som många tycker om. Är renoveringen däremot för er själva finns det inga hinder, förutom möjligtvis er budget. Börja därför med att sätta en budget över vad renoveringen får kosta. Gå sedan igenom rum för rum vad som ska göras och skriv en lista. Fundera över vilken stil det ska vara på badrum och kök. Titta i inredningstidningar och på nätet för att få inspiration och gör gärna en inspirationstavla med bilder, färger och former som skulle passa i lägenheten.

Ofta billigast med totalentreprenad

För att lägenhetsrenoveringen ska gå smidigt, och för att det ska bli som ni tänkt er, gäller det att hitta bra och skickliga hantverkare. Ni kan också använda er av en byggfirma som erbjuder totalentreprenad. Då ansvarar de för hela projektet och ser till att rätt hantverkare kallas in i rätt tid till de olika momenten. Att använda sig av totalentreprenad blir ofta billigast, samtidigt som renoveringen går snabbare. När ni väljer byggfirma är det viktigt att inte bara se till priset, utan även titta på erfarenhet, referenser och referensobjekt. Läs mer om renovering på denna hemsida: renoveralägenhetstockholm.se

5 Jun 2021

Välkommen till Fönster-Bloggen

Du har hittat till Fönster-Bloggen, bloggen som öppnar dina ögon för din bostad! Här hittar du gott och blandat inom bostad, bygg, renovering och självklart fönster. Vi hoppas att du hittar mycket matnyttig information, blir inspirerad och kanske får upp ögonen för något kul du kan göra hemma hos dig för att göra din bostad bättre.